Волво Клуб - България

Full Version: Лампа на таблото свети
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Днес ми светна за няколко минути 1 лампа на таблото намира се на 1 ред най дясно на таблото,оранжев правоъгълник с зелен триъгълник в него.Ако някой може да даде информация за какво е ще са благодарен
Това на совалката "Дискавъри" ли е или на някаква кола определен модел? Big Grin
Извинявай,че не споменах VOLVO V40,1.9TDI 97г
Ходи на компютърна диагностика. Само там могат да кажат защо свети - има над 200 причини.
Исках само да знам за какво е тая индикация но явно никой няма книжката да види.Благодаря все пак
Индикацията е за "Проблем със система от която зависи вредността на отделяните газове". По просто - има проблем с двигателя и колата е в сервизен режим - повишен разход, повишени емисии и потенциално някой ден съвсем ще се развали..
joro74 Wrote:...колата е в сервизен режим - повишен разход, повишени емисии ...
Жоро , не съм съвсем сигурен дали дизелите от тази година могат да влизат в сервизен режим.
И моята е такава и да ти кажа е доста по просто устроена от следващите дизели ( и затова си я харесвам ) . Помпата е с механично управление , турбината е с механичен клапан на повишено налягане , няма дебитомер , има само термодатчик за входящия въздух,т.е. компютъра не може да влияе на вървежа на колата. Ако греша- поправете ме,ще се радвам да науча нещо ново.

Иначе както Галин Дизела казва в един негов коментар по същия проблем- "вариантите са два или е датчика за повдигане на иглата на ел.дюзата или клапана за предварение на помпата".

<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.volvoclub-bg.com/forum/viewtopic.php?f=26&t=7332" onclick="window.open(this.href);return false;">viewtopic.php?f=26&t=7332</a><!-- l -->