Волво Клуб - България

Full Version: Газ и подземни паркинги в България и Европа?
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3
Колеги с газови уредби били те метанови или пропанбутанови как процедирате с подземните паркинги в България и в Европа.Над всеки вход виси табела "Забранено за автомобили с АГУ".Много често до обекта до който отивате има само подземен паркинг без открит и как процедирате тогава?
За голямо съжаление и след направени ми предупреждения за глоба от 50 лева избягвам подземните паркинги и паркирам в близост до моловете за които говорим.Няма как ще се съобразя с изискването явно не са го сложили напразно и е за общата безопастност. Smile
С тази забрана направо ни удариха у земята.Бих препоръчал на тези които ще си поставят газ/метан да си поставят пълначката на такова място че да не се вижда с спросто око(до резервоара например), а пък за стикера за газ може да се направи да се сваля и поставя.Трябва да се търси начин за справяне с проблема.Моята пълначка е на бронята и трудно ще се маскира.Някой ако е измислил някоя мошенгия да каже.
Мисля че няма смисъл да мислим по тоя начин - как да прекараме системата.
Нали се стремим към белия свят - е и там е така!
Или спираш на открит паркинг при наличие на такъв или просто не ходиш там.
Въпроса е, че там никой не би си позволил да те изпусне като клиент защото няма открит паркинг.
Калине нали знаеш поговорката за жабата и коня.Видели нашите как е в Европа и айде и у нас.Според държавата и действията ни.Нема такава държава пее един певец!
Мдаа и песента ще продължава да е актуална, докато не се промени мисленето на всички живеещи в тая държава, че законите и правилата са за спазване, а не да се чудим как да ги надхитрим Cry

П.П. Не че и аз не го правя често, но се опитвам да го избягвам и да го огранича при децата си.
Ако добре сте скрили пълначката (до капачката за бензина) и не сте сложили никакви отличителни маркировки, че се движите на газ няма начин да разберат, освен по тракането на дюзите, което за мен е почти невъзможно.
А що се отнася до забраната, то тя трябва да важи само за обикновенни АГУ системи, тъй като инжекционните нямат риск от никакви гърмежи. Освен това емисиите, които се отделят на газ са много по-ниски от тези на бензин и дизел...
Quote:А що се отнася до забраната, то тя трябва да важи само за обикновенни АГУ системи, тъй като инжекционните нямат риск от никакви гърмежи. Освен това емисиите, които се отделят на газ са много по-ниски от тези на бензин и дизел...

Моите извинения но до колкото знам това е предохранителна мярка с цел да няма някакво изпущане на гас при което е възможно да се събере концентрация на гас толкова че да избухне (тъй като е затворено пространство). А и в случай на пожар или някакъв друг вид бедствие газовата бутилка гърми доста здраво.
Трябва да се спазват правилата. Тяхната цел е да ни защитят от евентуални самодейци майстори и безотговорно стопанисване на газова уредба.
Друга тема е че газобите бутилки са тествани и са едно от най здравите неща в колата.
М/у другото от преди 2 месеца откакто ме върнаха от Варна тауърс в Мол не съм ходил.Загубиха ме като клиент.
Mitachi850 Wrote:Моите извинения но до колкото знам това е предохранителна мярка с цел да няма някакво изпущане на гас при което е възможно да се събере концентрация на гас толкова че да избухне (тъй като е затворено пространство). А и в случай на пожар или някакъв друг вид бедствие газовата бутилка гърми доста здраво.
Трябва да се спазват правилата. Тяхната цел е да ни защитят от евентуални самодейци майстори и безотговорно стопанисване на газова уредба.
Друга тема е че газобите бутилки са тествани и са едно от най здравите неща в колата.
Нали точно за това са евросондите. Газта си седи в бутилката, при загасен мотор, няма приток на газ по тръбите към изпарителя, защото е спрян от електрически клапан. Няма и приток на газ, към пълначката, защото и там имаме клапан. Отделно при пожар, бутилката не може да гръмне, защото пак има клапан, който изпуска контролирано газ до намаляване на налягането...същото е и при удар. <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.youtube.com/watch?v=yDc7iZa5IKo&feature=player_embedded" onclick="window.open(this.href);return false;">http://www.youtube.com/watch?v=yDc7iZa5 ... r_embedded</a><!-- m -->
Pages: 1 2 3