Волво Клуб - България

Full Version: Съвет за Volvo S40 1.6I
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте !
До сега съм карал Toyota Corola, но семейния съвет решихме, че имаме нужда от втори автомобил и решихме да е Volvo. Попадна ми оферта за Volvo S40 1.6I, Януари 2000, 77,000 км, Бензин, 1600 см3, 80 kW. Цената е към 4000лв. с платена еко такса. Моля за съвет, заслужава ли си колата в тази и конфигурация ? На пръв оглед е пазена, но несъм шофьор с голям стаж и се колебая. Мина ми през ума да я закарам в сервиза на МП, но ако продавача откаже, за какаво трябва да внимавам ? Има сервизна книжка.
Предварително благодаря !
Невярвай на сервизната книжка.Поне за мен е така.Всеки автоджамбазин може да ти извади сервизна книжка.А колкото до колата има една поговорка "кола и жена на късмет".Успех
Благодаря !
Колега вземай я не се колебай.Няма да съжаляваш Smile
Подозрително малко километри за този модел ми се струват.
Не гледай километри а общо състояние. Ако ти хареса отвън и отвътре е супер. Да няма захабено, протрито, скъсано. Защото едва ли ще тръгнеш на кола за 4000 лв да сменяш салон. Ако можеш я покарай да усетиш дали има хлоп/троп. Волво от тази година са с преработено предно окачване, не би трябвало да имаш проблеми много километри. На предишните години стабилизиращата щанга и тампоните и бяха дерт. Все си тропаше.

Също така тоз двигател е доооста муден. Сложиш ли и газ и пуснеш ли климатика да знаеш, че няма набиране. Никакво изпреварване освен ако насреща не се виждат коли. Ще гори колкото 1.8 мотора - 7-8 извън града и 10-11 в града.

Скорости и мотор са здрави, гледай да няма омяслявяне по гарнитурите. Другите неща не са скъпи и се правят. Ако дадеш и линк към обявата - златен Smile
Археолози, темата е от 2011г. :mrgreen:
bg_tiger1978 Wrote:Археолози, темата е от 2011г. :mrgreen:
И аз забелязах това, но интересното е че колегата sstankov активно поддържа "разкопките"..... :mrgreen:
EEE, що се хабя да пиша Smile. Верно, ама кой да гледа.
pamporov Wrote:
bg_tiger1978 Wrote:Археолози, темата е от 2011г. :mrgreen:
И аз забелязах това, но интересното е че колегата sstankov активно поддържа "разкопките"..... :mrgreen:

Беше най-отгоре темата и затова Smile