Волво Клуб - България

Full Version: водна помпа на в40 1,9тд
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте! Отскоро имам въпросния автомобил, и искам да питам какъв е ''ресурса'' на водната му помпа-сменя ли се на определен пробег или при смяна на ремък ?
Питам ,защото предстои да направя обслужване ,а колата в момента е с вода в охл.система и се опасявам да не се разтече като сипя антифриз.
Най добре е да се прочете сервизната книжка за автомобила,защото ако и преди това е карана с вода,особенно Софийска всичко е пред разтичане...
Според официалната документация се сменя ако протече или има луфт в лагера. Ако протече няма да е от антифриза. Ако си карал повече от 50 км с вода изхвърли този двигател.
Точно това имах в предвид.Както и много други пъти съм казвал,ДВГ на Волво е перфектно,но не трябва да се правят компромиси с обслужването и консумативите.
Колега и моето волво беше така когато го купих,и докато го докарам във нас навъртях 1000км със вода после сложих антифриз от червения и така вече една година близо,нямам теч мисля по добре виж първо дали ще имаш грижи с помпата и чак тогава я смени освен ако парите не са ти в повече де Smile
п.п И моето е дизел а те са рено все пак Big Grin Big Grin Big Grin
Благодаря за отговорите!
Колата е карам от 10дена като доливам с вода, защото има скрит теч, който открих едва вчера( от тялото на термостата) . Незнам, колко е карана така ,преди вноса и от Италия ?
Не разбрах, какви може да са последствията от това ,че е с вода ако не е замръзвала ?
Последствията са корозия - изключително бърза и агресивна заради процеса на електролиза между отделните метали по пътя на водата и "котлен камък". И 2те водят до неравномерно топлоотдаване на блока - места с различна температура което усуква главата. В железарията можеш да си купиш 5 литра антифриз за 5 лева. При положение, че така или иначе ще източваш качеството на антифриза не е важно, но е важно да е антифриз. Следващите доливаня ги направи с концетрат за да не се видиш в чудо.
Имам това тяло ако искаш пиши ми на лични !