Волво Клуб - България

Full Version: .Имам проблем с лампичките на климатроника-мигат?
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3
Здравеите имам волво в40.Имам проблем с лампичките на климатроника мигат?
Ще мигат ще мигат и по някое време ще спрат.
Колко често ти го прави, постоянно ли мигат, за какъв интервал...?
Ами само 1 път ми го направи, и си мисля да не би да трябва допълване на системата.Направи ми го, и аз ги рестартирах!
Предполагам преди да са светнали си врътнал някоя врътка вероятно на вентилатора от някакво включено положение в изключено или нещо от сорта.Примерно както си работи климатика и блъска компресора си поставил вентилатора на нула.
Не се притеснявай за това с мигането на двете крайни лампи, прави го за да ти сигнализира неизправност което не означава автоматично повреда както би си помислил.Чеква се сама системата и тръгва.Щом си работи всичко е ОК.Не е нужно да бараш нищо, караш си и след 10-20 секунди ще спре да мига и ще ти светне червената или зелената на климатика в зависимост от това дали си натиснал бутона или не.
Благодаря за изчерпателния отговор
така си мигат и моите от 3 години насам, както каза колегата по 20 секунди. Духа си студено. При мен не се ресетна и не се оправи, но си работи.
Щом мигат значи има някакъв проблем и може да се види какъв на диагностика. Проблемите могат да бъдат с моторчетата за клапите на въздуховодите или температурен датчик.
При мен на В70 от време на време се размигват пр запалване на двигателя. колега от форума ме накара да преброя колко пъти мигат (бяха 20 мигания) от което се разбира за какво сигнализират, при мен даваше неизправност на датчика за вътрешната температура, почистих го скоро но май пак я видях да мига след това.
Колеги при мене на V40 при запалване ми мигаше червената лампичка на климатроника за около 1 минута и после угасваше.Оказа се че е блокирала машинката за промяна на градусите.Тази машинка няма намиране има емблема на Митсубиши на нея.Принудих се да я отворя и смажа беше счупила един зъб на зъбното колело/пластмасово/,оправи се но и сега ако завъртя студеното да край 17 градуса или докрай топлото пак блокирва и трябва да я свалям.Майката му е в нова!
Колегата Виличан имаше аналогична тема. Разглоби машинката, и въпросното зъбно колелце след това при монтажа го сложи така, че счупения зъб да е в неизползваема позиция.
За подробности - потърси темата.
Pages: 1 2 3