Волво Клуб - България

Full Version: Въпрос S60 или S80
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте, 4 години ми служи вярно сегашната ми колица, но съм решил да се "разведа" с нея Smile В момента карам Рено Лагуна 98г. следващият модел просто не е направен за мен Smile Спрял съм се на 3 варианта Volvo S60 D5 2.4 Avtomat 2002-2004g. Volvo S80 D5 2.4 (2.5) D5 Avtomat 2001-2004 i SAAB 95 пак тези години Автоматик. Четох доста форуми и почти сааб-а ми отпада от класацията за това което търся. Четох за тези 2 модела на Волво и тук , но няколко неща не са ми ясни. Единият проблем е че съм почти 2м и 120 литра човек Smile и С60 мааалко ми малее Питането ми е има ли някакви фрапиращи разлики в поддръжката между 2-та модела и ако е само въпрос на личен избор вече съм го направил Smile (С80) ,но няма да откажа и някое друго мнение по темата, понеже всеки над 190 се е сблъскал с този проблем. Не съм привърженик на високите скорости с кола понеже карам от доста години мотор и колите не са ми интересни в тази си сила Smile наблягам на комфорта. Задължително условие е да е автоматик . Мерси предварително за отговорите.
Аз съм пристрастен но не съм метър и 90 (само и 82). Незнам защо намираш S60кaтa за малка но всичко си е до усещане. Ако ти малее наистина и ти е неудобно скачай на S80 и не се плаши. Колите са супер, подобни са като поддръжка, ще ти харчи сравнително малко с този мотор и е несравним лукс. Успех с покупката и задължително прегледай каквото и да купуваш при някои читав майстор (които да ти провери всичко по колата и да има софтуер да види компютъра на двигателя)!!!
Здравей колега!
Виждам, че си се насочил към автоматик. И аз от изествно време съм се размечтал за кола с автоматична скоростна кутия и поразгледах какви са отзивите тук във форума. Има даже една отделна тема само за AW55-50, която ако не се лъжа се монтира на моделите, които ти гледаш. Ето и няколко цитата от тази тема, понеже по-всяка вероятност ще попаднеш на такава скоростна кутия.

Quote:Истината е следната.Според производителя маслото не се сменя,освен ако колата не работи в тежки режими.Факт е обаче че 70% от тези кутии AW55-50 и AW55-51 са за ремонт след 100-150 000км.Официално тази кутия няма интервал за смяна,но пък се троши много

Quote:На практика се оказва че ресурса на тази кутия без проблеми е около 150 000км за XC90 и доста повече при леките коли.Разбира се има значение и кой как кара.Процента на тотално строшени кутии е малък но има и такива.Новата TF80SC е доста по здрава но не е безпроблемна.

Също така, колата която ще купуваш по всяка вероятност ще е над 100 000 километра, а маслото в кутията едва ли ще е сменяно, но това са просто предположения. Ще е хубаво, някой колега който има такава кола, с такава скоростна кутия да сподели опит? Аз ще добавя също, че "по данни" от форума, ремонт на такава една скоростна кутия струва скъпо! Относно въпросната нова кутя, която се споменава в едно от мненията - AWTF-80 SC, ако не се лъжа се монтира на коли след 2006 година (пак налучквам, поправете ме ако бъркам).
Абе тесничка си е S60. Wink
По добре S80.
И автоматик + втора употреба кола = побеляла глава...

Кой знае как е потдържан и как е карана колата.