Волво Клуб - България

Full Version: S40 1,6 2001г. Проблем с оборотите с климатик
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте колеги.Колата е с 1.6 бензин двигателя. Проблема е само при включен климатик. Оборотите се менят постоянно в интервала 600- 3000 об. в мин. и е адски неприятно. Дотук е свалено и изчистено МПХ-то, дроселовата клапа и датчка за входящия въздух, но няма абсолютно никаква разлика. Климатика иначе си работи супер, беше профилактично при майстор, но той не видя нищо нередно. Помагайте моля?
Диагностика с 'Live data' може да покаже кой датчик се побърква при включване на климатика. В момента на включване ли скачат оборотите или през цялото време докато е зацепен климатика?
Абсолютно през цялото време се менят в този диапазон в който написах. В кой сервиз в Пловдив имат"Live data" диагностика?
Навсякъде където правят диагностика, въпроса е човека да може да тълкува данните.

По принцип компютъра си пада малко умен - ако напрежението пада вдига оборотите. Климатика е голям консуматор на ток, ако има проблем с акумулатора или алтернатора е възможно напрежението да пада когато се включи климатика и компютъра компенсира с вдигане на обороти, напрежението се нормализира и сваля обороти, но напрежението пак пада - пак вдига обороти. Ако имаш друг акумулатор под ръка пробвай дали смяната на акумулатор го оправя.