Волво Клуб - България

Full Version: пастиране
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
искам да си пастирам колата 4е боята е загорла с каква паста да е мина да се махте това.
дали да не е мина парво с паста с абразив и после с полир паста. Дайте някоя идея
По тези въпроси има безкрайни теми във форумите на VW и BMW. Не мисля, че има какво да добавим. Волво е за каране, както му подсказва името.
Миналата година и аз мислех да пастирам, без да има конкретна причина, просто исках да стане по-лъскава. Оказа се, че повечето "специалисти" не пастират ами полират, което ще рече изтъняват лака за да блесне. Хубаво ще ти блести няколко месеца и след това положението става по-зле.
Аз лично се отказах, защото няма смисъл на мойта кола и като я карам на автомивка я пръскат с вакса - ефектът е добър.

За абразив можеш да забравиш защото така като гледам на снимката лакът е много зле и с абразив ще стане още по-зле. Полир пастите съдържат абразиви с различни свойства, но не мога да ти препоръчам вид.
Можеш да пробваш 1во с Turtle Wax Hard Shell Shine (зелена кутия), добра е, пробвано е. Мисля, че струва 10-15лв. Ако не стане нищо с нея, предполагам с никой друг препарат няма да стане "направи си сам", а ще трябва професионална намеса.

Във VW форума има човек, който до колкото съм чел си разбира от работата (София, някъде в к.в. Дианабад), можеш да пробваш да го намериш.
marto4kata Wrote:Във VW форума има човек, който до колкото съм чел си разбира от работата (София, някъде в к.в. Дианабад), можеш да пробваш да го намериш.
Аз ходих при човека и съм много доволен от работата му и със сигурност ще повторя. Иначе разните шлайфащи... По-добре не.