Волво Клуб - България

Full Version: Свещи за Волво В40 1,6 98"
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Здравейте колеги, днес ми се случи нещо донякъде познато, когато купих колата. Значи в покой с включен на макс климатроник - сериозна игра на оборотите, изключих климата и всичко се оправи. Мисля, че проблема е в свещите въпреки, че са на 15 000км, Бош- цяла зима нямах никакви проблеми, но явно живота им е толкова, предпочетох Бош защото БМВ-то стара кола я карах само с такива. Сега съм решил да си купя оригинални, гледам че препоръчвате NGK, ако някой колега може да сподели мнение за пролема и евентуално да ми даде номер на съответните за мен нужни свещи...и последно мога ли да си ги закупя от Ebay, ако си ги намеря?
Здравей Шери, в каталога на NGK дават за твоя двигател свещи BCPR6ET, но аз ти препоръчвам да си ги поръчаш от МП. Поздрави и успех при покупката!
Здравей колега,
Най-добрият вариант, както каза колегата 100Y0 е наистина Мото Пфое. Каталожният номер на Волво е 272207, като цената на комплект 4 бр. в Мото Пфое е точно 50,40 лв. и на самите свещи си пише Volvo и са с 3 електрода. Това, обаче според мен не са свещи на NGK а на Sagem.
Според каталога на NGK, истинските свещи за твоя двигател са BKR6ETUC с 3 електрода или малко по-старите BKR6EKUB с 2 електрода(приложил съм файл с номенклатурните номера на NGK). Тях обаче почти съм сигурен, че няма да намериш в България, защото са единствено за тези двигатели на Волво. Лесно обаче може да ги закупиш от чужбина, например от ebay.com.
Малко се пообърках, кои от двата вида свещи ми трябват :roll: и щом като в МП ще ми продават не NGK, не е ли по добре да си ги купя от Ebay или от друго място където продават NGK?
Вземи си оригиналните от МП на порцелановия цокъл пише със сини букви Волво,на металната част пише марка SAGEM made in France-триполюсни.Цената 50.40 ти е с доставката от Швеците за около 10-тина дни.Излизат по-евтино от NGK да си ги вземеш от тук,а пък и няма гаранция че няма да случиш ментак!
Колеги нямам толкова време за 10 дни доставка, отказах се и от ebay заради срока, гледам че продават NGK и в Ауто+ и Аутохелп, някой купувал ли е от тях, да не са ментаци? Имате ли впечатление от Беру, приятел с Волво като моето кара с такива и казва че е доволен, но вашето мнение е по важно!
Да имат NGK не значи, че имат NGK BKR6EKUB, а други не стават. Всички свещи са хубави когато са правилните за този двигател - Bosch нямат модел, който е правилен, за Беру не знам, но ако не е с 3 електрода е съмнително дали е подходящ. Неподходяща свещ води до изгаряне на бобината, с всички нови свещи колата е супер докато не стане някаква простотия.
Имам 4 NGK BCPR6ET триполюсни на 3-4000 км.Мога да ти ги дам да ги ползваш докато ти дойде доставката, ама трябва да дойдеш до Варна да ги вземеш.Иначе трай бабо за хубост :lol: !
Колеги аз съвсем се обърках :roll: , в крайна сметка какви ми трябват:
1.BCPR6ET
2.BKR6ETUC
3.BKR6EKUB
BKR6ETUC и BKR6EKUB са еднакви, 2007ма година е сменено означението. Не помня коя беше по старо, коя по ново.

BCPR6ET е еднополюсна свещ, за 10 000 км ще си замине. Волво до 2000 година използва система изгубена искра - 1 бобина подава на 2 цилиндъра едновременно, единия е в цикъл на палене, другия на празнене. Недостатък на тази система е повишеното износване на свещите. Затова се използват 3полюсни свещи - когато единия полюс се износва искрата тръгва към другия и така докато износи 3 полюса.
Pages: 1 2