Волво Клуб - България

Full Version: Проблем V40
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте колеги, карам Волво В40 искам да попитам как да сменя крушките на страничните габарити които са на броните? Нещо не светят като съм на габарит или фарове ?
И да ви попитам дали е нормално да има малко по-големи вибрации от нормалното при V40 99г. 2.0T turbo 163к.с. , като съм сменил заден тампон на двигателя?
Благодаря ви предварително !
добави си в профила спецификациите на колата ти!
модел/кубатура/година на производство/мощност/номер на двигател и каквото още знаеш.

На прима виста мога да ти кажа че ако е производство преди 2000г. то значи крушките ти вървят заедно със самите габарити. има и начин за побългъряване потърси с търсачката из форума ще го намериш.
ако е след 2000г.(фейс лифта) се свалят така:
GMB Wrote:И да ви попитам дали е нормално да има малко по-големи вибрации от нормалното при V40 99г. 2.0T turbo 163к.с. , като съм сменил заден тампон на двигателя?

Какво е нормално?! Не е нормално да има вибрации, най-вероятно още някой тампон е изпуснал.
Първо, честито колега и добре дошъл в клуба! А относно тресенето - и при мен го имаше, но като смених и двата долни тампона се оправи. А предните габарити се държат на щипки и се отщипват като бръкнеш или зад бронята, или като на по-горната снимка, но с някое тъпо ножче бутнеш леко щипката и в това време прибутваш навън.
За да извадиш предните габарити е нужно да извадиш мигача и да бръкнеш през отвора. Напипваш габарита. В единия му край има щипка, натискаш я и избутваш навън. Другия начин е да бръкнеш откъм подкалника. Махат се винтовете на бронятя и я издърпваш навън, колкото да бръкнеш и извадиш габарита. За да го освободиш напълно трябва да откачиш клемите. Те също са на щипка.
milenhr Wrote:За да извадиш предните габарити е нужно да извадиш мигача и да бръкнеш през отвора. Напипваш габарита. В единия му край има щипка, натискаш я и избутваш навън. Другия начин е да бръкнеш откъм подкалника. Махат се винтовете на бронятя и я издърпваш навън, колкото да бръкнеш и извадиш габарита. За да го освободиш напълно трябва да откачиш клемите. Те също са на щипка.
Добавка: на S/V40 преди 2001-ва (дейслифта) десния преден габарит през мигача няма място да се бръкне. Откачах го през подкалника. Левия - както е описал колегата милен.
УСПЕХ