Волво Клуб - България

Full Version: Малко помощ на един настоящ собственик на волво 460
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте , да се похваля вече си имам кола , не е кой знае какво но е нещо - семейното волво 460 1.7мотор 94та година . То хубаво ми го подари баща ми обаче си има малко проблеми и изкам да попитам за някои от тях.Колата е газ-бензин , лично аз я карам на бензин защото мразя да си тровя колата със газови уретби и така нанатъка, в случая на бензин прави следният проблем- 1во като запаля колата варират оборотите в идле , 2ро - когато подам газ за потегляне колата заглъхва за секунда , оборотите падат и внезапно след това се вдигат и мога да потегля нормално , случвало ми се е на светофар да ми гасне .. , примерно спирам на светофар , потеглям , 1ва , 2ра обаче колата не върви смисъл много е мудна и изведнъж аз съм натиснал педала на газта колата от мудна вдига обороти и започва да наема , преди време баща ми ходи при едни майстори да я гледат , отвориха целия инжекцион и от тогава колата е по този начин ,ако може да ми кажете какво да погледна или към кой да се обърна тука в Пловдив , да я погледне незнам и аз вече какво да правя , Друго въпросче някаква кутия за въздушният филтър да ми дадете че моята е пукната като майска роза .... цялата съм я херметизирал с тиксо , да държи ... В момента за това се сещам , ако има още нещо ще попитам пак . Мерси предварително .
iksan Wrote:Здравейте , да се похваля вече си имам кола , не е кой знае какво но е нещо - семейното волво 460 1.7мотор 94та година.
Честито превозно средство.
Добре е да напишеш кода на мотора, за да се види с каква инж. система е. Във всички случаи е добре да се смени горивния филтър, като преди това се свали горивната помпа да се види какво има в резервоара. Ако преди това е карана основно на газ, вътре стария бензин е образувал утайка и има подобна на ацетон миризма. Почистването е задължително. Проверка нялягането на помпата и почистване на дюзите са следващия етап. Ако при загрял и работещ на празен ход двигател, от аспуха се усеща натрапваща се миризма на бензин, горните процедури са препоръчителни. Ако не, обръщаш на газ и караш хем евтино, хем не се занимаваш с ремонти.
Бензиновият филтър е сменен преди 3 месеца а помпата преди година защото старата беше блокирала .Като Загрее колата пак няма никаква промяна . За дюзите и налягането как мога да го проверя ?