Волво Клуб - България

Full Version: Шведска стомана и пластична деформация . ПТП и последиците .
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Привет от Варна.

Снощи претърпях ПТП, на път за едно алкохолно събиране.
Неспазване на дистанция, неправилно паркирани коли, не светещи габарити и неправилни маневри, бяха причината за инцидента.
Леко "подпрях" от зад едно Vento, което правеше обратен - там където е забранено и не пред когото трябва. Big Grin В крайна сметка - човешко е !
[attachment=19314]
Бронята учудващо излетя пред капака и застана в това положение. След като я свалих, разбрах, че болта на амортисьора го е нямало. :x
Ако си беше на мястото, можех да се размина и без щети по капака. Уви Arrow станалото, станало.
[attachment=19313]
Една жена, от тълпата (която обикновено се събира за 3 мин.), ми каза : " Тъкмо, ще я смениш, без това е много грозна и стара !". Аз отвърнах : " Не аз трябва да си сменям колата", не знаейки, че по-късно ще се окажа от части прав.
С другият шофьор, се разбрахме застрахователните компании, да поемат щетите и попълнихме двустранен констативен протокол. Човека предложи да отидем, с неговата кола, до КАТ за заверка на портокола. Пробвах да отворя пасажерската врата, но тя не се отвори, толкова лесно колкото си мислех. Двете десни врати, бяха доста изместени и обичйният луфт между тях липсваше. Предполагам само, че може да съм го смачкал, малко повече... :mrgreen:
Въпреки всичко, вечерта мина по плануваният ред. Big Grin

Днешното утро, ми разкри причудливите форми, които беше приела моята кола.
[attachment=19312]
[attachment=19311]

След бърза оборка на работия процес, започна разглобяването..
[attachment=19310]
[attachment=19309]
За мое учудване, рефлекторът беше здрав.
[attachment=19308]
[attachment=19307]
[attachment=19306]
Без стимуланти, не може !
[attachment=19305]
[attachment=19304]
[attachment=19303]
Намерих подходящо място за решетката.
[attachment=19302]

След ремонта трябва да изглежда така.
[attachment=19301]

Общо взето тази седмица, ще оправя ламарините, а фар и мигач, ще търся след 20 септември. До тогава съм на очни занятия в Русе. :geek:
Здрасти колега, съжалявам за нещастието което те е сполетяло. Важното е че няма човешки жертви и всичко се е разминало само с изкривени ламарини и счупени пластмаси. Радвам се , че сте се разбрали като хора, и ти се възхищавам, че гледаш весело на нещата въпреки всичко. Успех с ремонта и с учението. Поздрави.
Скоро, ще пусна отдавна обещаните снимки за ремонта на фаровете. Idea
Абе мноо истимарски си я праснал бе...дори се опитвам да си представя как е станало точно и не мога...Аз така след един кърски секс, още замаян от ефекта на каката се набих в един дънер почти на същото място /е верно с по-ниска скорост/ ама такова изместване чак нямаше...Успех с ремонта и мноо пази салона, че е мноо як
[attachment=20512]

Малко развитие по темата Big Grin
Мися че имам мигач и стълко . Ако икаш мога да ги потърся.
След празниците, ще се обадя, мерси !
... Ухх днес и мен ме изхакаха :x

... на един завой едно BMW сурна задницата и се наниза в лявата част на предната ми броня :x ... поугледахме си колите и се разделихме по живо по здраво... иначе не се разминахме без последици... за мен пукнат мигач и счупени държачи на левия халоген явно от усукването на бронята при удара ... за него откачена задна броня :|

Утре на светло мога да направя някоя снимчица ... Smile
Щракай и пускай снимки, да разнообразим темата.