Волво Клуб - България

Full Version: AIRBAG/SRS интервал за проверка
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Колеги, отдавна заглеждам една лепенка на задна лява врата с дати за проверка и сервизиране на AIRBAG/SRS системата. Имате ли идея в какво се състои това "сервизиране"?
Аз се поразчетох малко и каквото намерих имаше описание от типа на "има елементи които се проверяват и евентуално подменят", но без подробности... Не съм звънял в МП по простата причина, че не ми е само това на главата, да питам за цена и всъщност какво се прави.
Питам тук ако случайно някой е правил това сервизиране или знае то в какво се състои.
Благодаря на споделилите мнение Smile
Едва ли някой е правил такова сервизиране....най-малкото, защото ако трябва да се подменят всички модули и управляващи блокове...то цената ще надхвърли тази на 10-годишният автомобил Wink
Сервизиране е подмяна на самите възглавници и пиропатроните на коланите. Пиротехниката във възглавниците и коланите се пали от кондензатори - 10 години е гаранционният срок на кондензаторите.

Информацията е от английският форум където няколко човека са се обаждали във сервизи.

Сервизирането е по желание на клиента. Единият от колегите от англия казва, че в сервиза са му обяснили, че върнатите възглавници се тестват - не е имало нито една дефектна.
Благодаря за инфото, но т'ва сервизиране вЕрно ще да е солено. До колкото знам "затварянето" на гръмнали възглавници е няколко хил. лв. според това колко са възглавниците...а описаната процедура май се доближава.
Ще взема да звънна в МП да видя каква е цифроманията и ако е някаква допустима сума ще я прежаля. Ако има и други мнения нека бъдат споделени. Smile
на моята пише ,че последното сервизиране е било 2010 тва кво тря да значи??
Пише, че трябва да се сервизира 2010, а не че са били сервизирани - лепенката показва кога трябва да бъде сервизирано - на всеки 10 години.
И аз загледах тази лепенка и догодина трябва да се сервизират отново. Ако някой научи нещо повече както и цената на това "удоволствие" да сподели.
Kато цена мога да ви кажа oколо 4000-5000лв за една възглавница.Това са цени на TOYOTA.За VOLVO няма да е по-различно.
kombi Wrote:4000-5000лв за една възглавница.

СМЕТААААААААААААААЙ!!!! Confusedhock: Confusedhock: Confusedhock:
Е колко искаш да е?
То няма понятие проверка, а само подмяна. Как ще провериш нещо, което работи еднократно :roll:
Pages: 1 2