Волво Клуб - България

Full Version: неприятен шум S40
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте колеги,имам много неприятен шум при тръгване до 2-ра скорост ,нещо като търкане се чува..
не знам дали е гумите - зимни "Матадор" 195/60/15 или от някой тампон на гърнетата.. закарахме я на диагностика ,защото не държеше обороти, на компютъра показа една грешка свързана с турбината . Изчистиха я, но не разбраха какво точно и има на турбината , дали много надува или въобще не се включва(така ми казаха), Това е сервиз "Юни Ауто" гр.Варна и казаха да идем в Мото-Пфое , те щели да разберат какво точно и има.За оборотите отвориха стъпковото моторче и го изчистиха, имаше 1 см утайка от "много добрите" Лукойл! За това вече зареждам в Еко , колата върви повече и от 25/100 моментен разход на 1-ва , падна на 15 ... а относно шума казаха ,че не е от гумите, а по-вероятно от някой тампон на гърнетата .. какво мислите вие? колата е : Volvo S40 2.0T 165коня 2000 година
Колега когато колата работи на празен ход имаш ли вибрации в таблото.Ако да, значи ти е заминал горния тампон на мотора(250 кинти).Поради тази причина при потегляне се получава неприятно шумене.
паразитни вибрации на определени обороти може да са ти от много неща - при мен се е получавало преди от спукано гърне + катализатор, а от скоро ми се е откачила част от предпазната ламарина долу над рейката и при форсиране на 3000 оборота имам зловещ режещ звук.
Просто се заслушай и локализирай мястото на този шум при теб.
има малък клон на Мото Пфое, долу на товарна гара гр.Варна :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Колега volvos40t4 как си реши проблема с шума ,от какво беше и аз имам подобен проблем зимата от студа започва да се чува странен шум като бучене ,а към колегата bell може ли да обясните къде по точно се намира тази предпазната ламарина ,как да я видя за да знам дали имам проблем там?
аз не съм го открил още проблема, предполагам,че е лагер на предна дясна главина, защото след 1ва като вкарам 2ра го няма тоя шум, а отностно вибрацийте ги оправих като смених тампона до ангренажа 250лв моя беше сцепен на две и баланс на 4те гуми!
Има ли алтернативен вариант на този тампон колеги? Защото цената от 250лв. :roll: ми се вижда доста скъпа,може би защото това ми е половината заплата,а да не говорим за труда на майстора? Дано не се налага да го сменям!!!!
dimitar76 Wrote:Има ли алтернативен вариант на този тампон колеги? Защото цената от 250лв. :roll: ми се вижда доста скъпа,може би защото това ми е половината заплата,а да не говорим за труда на майстора? Дано не се налага да го сменям!!!!

От хюндаи (маи соната ) става .
dimitar76 Wrote:Има ли алтернативен вариант на този тампон колеги? Защото цената от 250лв. :roll: ми се вижда доста скъпа,може би защото това ми е половината заплата,а да не говорим за труда на майстора? Дано не се налага да го сменям!!!!


Преди четири години и аз имах проблем с тампона на двигателя. Цените и тогава бяха такива. Майстора ме посъветва да си взема втора употреба - първо е оригинален, второ за 25лв. можеш да си го позволиш. До момента нямам проблеми с него.
колеги малко късничко ви пиша по този проблем, но мисля ,че ще е от полза. Нямам вибрации след като смених всички тампони по двигателя, които на външен вид са кръгли с метална планка с два болта.