Волво Клуб - България

Full Version: Питане за v40 в Дупница?
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Здравейте, от три дни съм реистриран във форума и изчитам темите за в40. Причината е, че видях едно в Дупница 1.9 115 к.с. 2000 год., маслено зелено на цена 4800 лева. Като цяло колата ми хареса, единственият проблем, който забелязах е че при спиране колата тресе, според моя прост мазък една от причините може да е ръждата по дисковете :roll: Та искам да попитам дали случайно някой от форума е гледал тази кола? Защото от изчетеното тук тази цена ми се вижда много ниска. :?:
Благодаря предварително!

P.S. Друго такова волво в Дупница няма, не може да се сбърка
Тресенето при спиране е от вероятно криви дискове..при ръжда по дискове не се получава тресене а едно леко стържене докато опадне ръждата.
4800 за В40 1-ва фаза, даже са доста пари вече (освен, ако няма всевъзможни работещи екстри...или ако не я купуваш от първи собственик със сервизна история от 2000г до днес т.е. да е нещо униклно на пазара) :mrgreen: Тресенето при спиране...може да е от криви дискове (ама все пак да беше казал от каква скорост спираш...при ниска скорост въобще няма да го усетиш), от ръжда само може да не спира добре известно време и да шуми странно Big Grin
LeecH Wrote:4800 за В40 1-ва фаза, даже са доста пари вече (освен, ако няма всевъзможни работещи екстри...или ако не я купуваш от първи собственик със сервизна история от 2000г до днес т.е. да е нещо униклно на пазара) :mrgreen: Тресенето при спиране...може да е от криви дискове (ама все пак да беше казал от каква скорост спираш...при ниска скорост въобще няма да го усетиш), от ръжда само може да не спира добре известно време и да шуми странно Big Grin

Извинете ме за непросветения въпрос, но v40 с този двигател и фейслифт 1-ва фаза ли се води? :? Иначе тресе при спиране при ниска скорост, това може ли да е предпоставка за сериозен проблем? :?
за италианка, щом е от Дупница и с хиляда да паднеш - пак ще са много според мен!
chubry Wrote:Извинете ме за непросветения въпрос, но v40 с този двигател и фейслифт 1-ва фаза ли се води? :? Иначе тресе при спиране при ниска скорост, това може ли да е предпоставка за сериозен проблем? :?
Опа не видях че е 115к.с. моя грешка ... значи е от първите, които сa 2-ра фаза. И все пак цената може да се коментира (като отчетем факта и че дори снимки не сме виждали, не е ясно, какви екстри има....и с кой точно фейс е Wink ). Ако нищо не тропа по окачването и ако колата се държи стабилно на пътя, не мисля че ще има проблеми... Вече състоянието на двигателя и огрегатите около него си е на късмет.
Мисля ,че тия пари са множко за такава кола(2000) още повече и от Дупница.То докато я вкараш в пътя ще стане 6 к. :mrgreen:
ico_kosara007 Wrote:Мисля ,че тия пари са множко за такава кола(2000) още повече и от Дупница.То докато я вкараш в пътя ще стане 6 к. :mrgreen:

А що, от Горубляне да не би да са по-добри колите?
Моето С40 го вземах втора ръка от Волво дилър на пробното каране забелязах същото нещо - при спиране доста тресеше предницата. Тогава колата беше на 106 х.км - 5.5 годишна и имаше ръб на предните дискове, но имаше още хляб в тях. На Вектрата ми ръбовете бяха по-големи но нямаше такова тресене. Обърнах им тогава внимание, че ако това не го отстранят тресенто няма да взема колата - цената и беше прилично висока. Те ми обещаха и аз малко на доверие я купих като се разбрахме те да и направят и предглед и обслужване. След като я взех след седмица забелязах, че предните дискове и накладки бяха чисто нови (оригинални) и силното тресене го нямаше при спиране. Само при рязко спиране при АБС работещ с пълна сила все още има лека вибрация. След смяна на предните гуми с нови скоро не съм забелязвал да вибрира - може би съм му свикнал вече :-)

Много вероято е тресенето дето си забелязал да се излекува със смяна на предните дискове и накладки.
Днес взех колата. Много ми хареса (само дето имам малко семейни здравословни проблеми и не мога да й се наслаждавам). Като покарах малко тресенето изчезна мистериозно. Отзад се обажда един лагер и товадето повече ме притесни - при постоянна скорост отвреме навреме се усеща леко придръпване, а иначе като подам газ колата си набира без проблеми. Някой имал ли е подобен проблем? :?:
Pages: 1 2