Волво Клуб - България

Full Version: Въпрос за VOLVO S\V 40
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Здравейте колеги. Направих тези тема за да попитам какви мнения ще ми кажете относно моделите S40 и V40 на нашата любима марка.Сега карам VOLVO 440 1.7 Turbo със 120 к.с. от 1989 и съм доста доволен ,но просто искам да си купя нещо по ново .Нямам голяма финансова възможност и се спрях на S40 и V40 от 1997-1998 със двигател 1.8i със 115 к.с. ще помоля да ми кажете какви са мненията ви за моделите . Благодаря Предварително на всички за отзива Smile
Здравей колега , правилно си се ориентирал към S/V40.Сега по темата:Значии двигателите на Волво С40 1.8 са 2 - единия е на Волво (шведски) , а другия е на Митсубиши.Този двигател на Митсубиши се познава много лесно - на декоративния капак пише с големички букви GDI.Моето мнение да го избягваш и да си търсиш шведското.Комфорта - на много високо ниво за класа си , возията е прекрасна.Относно митовете за скъпи части - не е така , за кола като Волво поддръжката е даже евтина.Когато я купиш колега , сменявай само със първокласни консумативи (кабели и свещи си купи от Мото Пфое , на конкурентни цени са и ще си сигурен че са оригинални ) , масло 10w40 аз карам със Mobil 1 Super 2000 10w40 и съм доволен , филтри може от Скантех да си вземеш.При покупката внимаваш за обичайните работи - шумове при потегляне от страна на съединителя не са много хубави избягвай такива коли , също и ако съединителя отделя много високо , поразгледай и ако може да я покараш виж дали има мощност , старт , поослушай се за шумове в предница , задница , в лагери и т.н.Като цяло колата е много здрава , надеждна и комфортна.Няма да се разочароваш.Хубав автомобил е ! Поздрави и УСПЕХ ! Smile
Доволен ще си. Ако върви в автокъщата ще върви и после. Много лесно за ремонт, части има, не са скъпи. Най-страшно е разтропана кормилна рейка, другото са лесни неща. Търси с възможно най-много екстри, няма разликата в цената на старо, а колкото повече екстри, толкова повече ще те радва. 2.0 също си заслужава, почти няма разлика в разхода с 1.8. Ако искаш нисък разход - 1.8 GDI - бензинов двигател на Мицубиши монтиран на Волво след 1998ма. На GDI на практика газ не може да се сложи.
Взимай 2,0/140 к.с. и не му мисли.Върви както нагоре така и надолу дето се вика.Иначе си погорват добре , но проблема <ако ти имаш проблем с това> се решава с газова уредба , за предпочитане газов инжекцион. За твой, а и наш късмет, такава кола кара и joro74 ,без газта де,който за мен е аналог на VADIS само че в човешки вариант и може да ти даде много компетентни съвети, така че го послушай . Към всичко казано от него аз само мога да добавя че GDI двигателите за много капризни и скъпи за ремонт, така че по мое мнение, не взимай такъв.Успех!
Колите са много добри , а и цената им не е висока...Относно цени на резервни части - средна работа ...има много по-скъпи коли за поддръжка . Според мен имат само един кусур - не са от най-икономичните.
Вземи си V40 2.0. Преди нямах база за сравнение понеже не познавах тези коли но скоро от зародила се тук тема 2.0 срещу 1.8 минах през няколко автокъщи като изрично търсих с 1.8 мотора и ги покарах колите.Е не че ще купувам ама сега пък що да не им поизгоря малко бензин на джамбазите :lol: Да е една кола да не е в час, да са две айде да е случайност че съм нацелил калпави ама при три коли вече си е истина и тя е че разликата между 2.0 и 1.8 във вървежа е осезаема.Когато купувах мойто комби просто късмета беше на моя страна че бях се засилил за една 1.8 и парите бяха в джоба ми да я капарирам.На сутринта докато пиех кафе и щях да тръгвам към автокъщата беше излязла обява в карс-а за една 2.0 която до обяд беше вече пред блока Big Grin Като я пробвах тая 2.0 не знаех че S/V40 имат проблем с втулките на щангата на скоростите които в последствие смених за 10лв ли колко бяха там, и както потеглях викам на продавача който беше с мен вътре "Абе бате, тя тая кола голям гроб бре, то оная 1,8 потегляше много по-добре и имаше много мощност".Това ми беше първото впечатление през първите няколко секунди че на старт 1.8 се изстрелваше а тая 2.0 е адски тромава, няма мощност и с мнооооого дълга първа.На въпроса ми "Що така" отговора му беше "Ми ти що тръгваш на трета" Confusedhock: :mrgreen: И вярно, като включих втора и литна :lol: :mrgreen:
Сегашната ти кола е с данък за над 100коня така че си свикнал вече, дали ще вземеш 115 или 140 все едно, за десет лева ли колко е горница да не ти пука.Ако да речем 1.8 да е 98PS а 2.0 да е 105PS тогава да се замисли човек ама тук чисто финансово няма смисъл.
Благодаря на всички за отговорите и съветите ви Smile Ще се постарая да намеря едно хубаво возило и да му се развам дълго
Здр. на всички!Нов съм във форума и се регистрирах понеже се колебая за покупката на волво с40.Интересува ме информация за дизеловите мотори,1.9тди-95коня-капризни ли са,динамика и всичко свързано.Също така и бензиновите мотори ако може да ме насочите,но при всички положения ще е на газ :Д...До колкото виждам за бензин-а всички се насочват към 2.0........................Иначе се колебая между волво или пасат -след 2000год повече ми се ще дизел,но съм отворен и към бензин на газ.
Я,я,я...тука от нищото от поредната тривиална тема тип "дали/или" изскочиха за мен няколко много интересни пункта:

1.Какво беше това за разтропаната кормилна рейка? Защо е толкова фатално и фатално да не значи скъпо щото вече :x :x :x ? Че имам некви бледорозово съмнения че там нещо не е наред

2."не знаех че S/V40 имат проблем с втулките на щангата на скоростите".И аз не знаех. Може ли повече инфо и какво се случва при тия проблеми?

3.Относно газовите уредби каква е хавата? За? Против? Някакви модели и ориентировъчни цени щото на градско ми изеди главЪтЪ таз гад, а не е като да не джиткам яко?

Та тва е като отговор на пускателя на темата - парфе е колицата, само дето на градско /а понякога и на селско, ама зависи от много неща/ яко гори :mrgreen:
<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.volvoclub-bg.com/forum/viewtopic.php?f=8&t=19472&hilit=%D0%A1%D1%8A%D0%B2%D0%B5%D1%82+%D0%B7%D0%B0+S%2FV40#p154866">viewtopic.php?f=8&t=19472&hilit=%D0%A1%D1%8A%D0%B2%D0%B5%D1%82+%D0%B7%D0%B0+S%2FV40#p154866</a><!-- l -->. Погледни тука и след това ако евентуално нещо не ти е ясно, питай!(за valioboy) :geek:
Pages: 1 2