Волво Клуб - България

Full Version: Добавяне на екстри - решено е !!!
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3
И така...
Здравейте колеги,

Реших, че колкото и да е сложно и според някои колеги невъзможно ще си "присадя" някои екстри в S40-ката.

1. Cruise control
2. DSA
3. Подгряване на седалки
4. Борд компютър.

Тъй като съм много "зелен" собственик на Волво и все още не съм запознат в детайли, моля да давате съвети и мнения. Сега събирам мнения, после започвам да действам Wink
И аз си ги миsлех тези неща и когато взех да правя планове се отказах.

1. Cruise control - скъпо, трудно за намиране на всички части, при неправилен монтаж ще се видиш в приключение на пътя. Схемите във Вадис не дават никаква информация как точно се докарва вакум до вакумната помпа.

2. DSA - лесно и безмислено, много остаряла и спорна технология е това което може да се сложи. Нямам DSA на Волвото, но точно този дизайн с прекъсване на цилиндър и без връзка със спирачките повече ми е пречил отколкото помагал (бавно е). Опита ми с DSA в Опел Зафира е, че реагираме заедно и аз се измъквам по-добре без него отколкото с DSA което да ми променя колата докато аз правя същото.

3. Подгряване на седалки - лесно, скъпо и безмислено бензин. Докато изстържеш леда в колата вече е топло. Ако си с дизел си заслужава.

4. Борд компютър - проекта на живота ти :-). Освен врътка трябва и ново табло със всичките му разправии по програмиране. Няма борд компютър за дизел.
Мерси колега. Относно DSA - имаш ли представа какво точно трябва да се направи, понеже виждам че си запознат, а като най-лесна екстра мисля да стартирам от нея Smile
Купуваш си контролера, завираш го в буксата под волана и изчистваш грешката от DSA контролера (при разкачане записва грешка). Сваляш таблото и слагаш крушка на дупката за DSA.
Звучи уникално лесно Smile)))), ако наистина е само това още утре поръчвам контролер от ибей. А относно копчето за изключване? как стои там въпросът?
Поръчваш и копче, Ако нямаш дупка за копче пред лоста на скоростите трябва да я изрежеш (кабела си е там). Панел за автоматик търся от 2 години и още не съм намерил така, че ще трябва да режеш.
Ами имам фиктивно копче, мисля че може да се изкърти и на негово място да се постави истинско копче. Нещо друго не трябва ли да се настройва по компа на колата, нещо софтуерно и т.н.
joro74 изчерпателен както винаги, аз също исках да присаждам и след много четене и търсене на части се отказах поради същите причини.
Много ама много ще ми е полезен темпомат-а но уви дори конструкцията на педалите ми е различна(в40 '96 1.8)... и се отказах тотално.
единственото лесно е ДСА-то Smile
затова другата кола с всички тия глезотиики Smile
dimitarvas Wrote:Ами имам фиктивно копче, мисля че може да се изкърти и на негово място да се постави истинско копче. Нещо друго не трябва ли да се настройва по компа на колата, нещо софтуерно и т.н.

Щом имаш фиктивно копче, нямаш грижи - то е просто капачка за мястото на оригиналното копче. Няма настройки, системата е plug and pray. Само да не забравиш лампата в таблото. Според англииския форум при всяко откачане/закачане на контролера се записва грешка, която трябва да се изчисти с Vol-Fcr.
Лампата в таблото? Трябва да се добави лампа ли? или просто ще светне някоя нова лампичка, която не съм виждал до момента.
Pages: 1 2 3