Волво Клуб - България

Full Version: 2005 VOLVO S40 рестартиране на имобилайзер
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Здравейте. Някой знае ли как се рестартира имобилайзер на VOLVO S40 . Днес се помъчих да изтрия съобщението за текущия ремонт, но май не уцелих правилната комбинация. Съобщението си остана, запалих колата и отидох на работа. Когато свърших отключих, поставих ключа ( междувременно светнаха и после угаснаха всички контролни лампи на таблото както обикновенно), но когато завъртях ключа да запаля, не се получи нищо. Ни звук - ни стон. 3-4 пъти пробвах но колата стоеше като умряла. На дисплея изписа нещо ,,имобилайзер''. Понеже не съм пипал нищо освен описаното, ми се струва, че съм блокирал имобилайзера. Кажете как да го отблокирам. Мерси.
Акумулатор имаш ли?
Мисля,че имам. Когато започне да се разрежда акумулаторът не трябва ли първо да светне предупредителната лампичка на таблото? А и мисля, че изписва нещо от рода на ,,Battery low''.
При принцип да, но аз съм жив пример за обратното ...
Пробвай да й дадеш ток.
Не е алумулатора. Сутринта пробвах пак с комбинациата за нулиране и чудо, колата запали. 3аѓасих. Сеѓа пробвам пак и пак не иска.
Дано това ти е от полза. Основното, е че имобилайзера управлява заключването на волана. Когато болта за заключване отключи волана колата може да бъде запалена, ако волана не се отключи - колата не пали. Ако волана е отключен (върти се) когато не можеш да запалиш - проблема вероятно не е в имобилайзера.
Жоро пробвах - 3аклучен е.
Може наистина проблема да е с акумулатора - електромагнит измъква болта и ако няма достатъчно ток болта си остава там. Докато не излезе болта няма палене.
Не изписва ,,слаб акумулатор,, на екрана.
Пробвай да разклащаш волана преди палене - докато не отключи волана няма да запали.
Pages: 1 2