Волво Клуб - България

Full Version: Изгубих си ключа... ами сега?
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте,

онзи ден установих,че съм изгубил ключа от колата. За щастие имам резервен. Проблема,е че колата е с фабрична аларма и предполагам имобилайзера е в дистанционното и друг ключ от ключар надали ще оправи нещата. Другото което е в каското е писано,че колата има 2 ключа и не дай си Боже стане нещо няма да ми изплатят застраховката. Въпроса ми е каква ли ще е цената за нов ключ от Мото-пфое и евентуално има ли друга алтернатива? (Под ключ да се разбира самия ключ + дистанционното). Отнася се за колата от подписа ми.
Чипа за имобилайзера ти е в ключа а не в дистанционното.
Отиваш при ключаря и си вадиш ключ - ако ти искат много пари извади си 2 ключа без чип, разрежи с нож стария ключ, извади чипа и го залепи с тиксо зад патрона на стартера. Дистанционното ако е оригиналното - сложи си аларма при алармаджия и забрави за оригиналната. В Мото Пфое ключа и дистанционното са поносимо скъпи, но за настройка на нов ключ и дистанционно режат глави.
Ако стигнеш до рязане,режи по този начин.
Благодаря за съветите. За мой огромен късмет вчера ме срещна един съсед който намерил въпросния ключ пред блока и ми го върна. Евала на такива хора. Размина ми се занимавката с ключари и алармаджии.
Big ups за добрите съседи!