Волво Клуб - България

Full Version: Различни болтове за лети и железни джанти V40
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Колеги, не знам дали ви се е случвало, но при мен изникна следния проблем: след като най-сетне намерих и смених летите джанти с железни, болтовете се оказаха много дълги и сега стърчат грозно. Като оставим настрана красотата, не съм убеден дали добре притискат или могат да създадат някакъв проблем. Започнах да издирвам болтове, но където и да се обадя ми казват да донеса един за модел, за да сравняват. Аз и един нямам, камо ли да им нося мостра.... Питането ми е дали някой има представа откъде мога да намеря болтове /за предпочитане секретни/ в София .
Здравей колега, ама за първи път чувам V40 с болтове. Навсякъде са с шпилки и гайки, ако твоето е с болтове те моля да ме извиниш за забележката. Иначе за гайки мога да ти обясня-за ламаринените джанти гайките са с по-къс конус, а на летите с по-дълъг.Гайките за лети джанти стават за ламаринени, но обратното въобще не е за препоръчване поради доста по-малката контактна площ и евентуалната възможност от спукване на лятата джанта при пренатягане. За секрети ти трябват комплект от 4 гайки-продават ги в магазините за автоаксесоари за ок.30-40лв.

П.П. Сега като се замисля да не би да бъркаш глухите никелирани гайки с болтове, друго обяснение без да са сменяни всички главини нямам.
Здравей, колега! Карам S 40 1998г. и нямам болтове а гайки. След като си взех летите джанти, отидох при стругар, който ми преправи стандартните (предната част я направи конусовидна). Сега и двата комплекта джанти ги карам с едни и същи гайки. Нямам никакви проблеми, не се развъртат, не драскат летите и т.н.
Колеги, извинявам ви се за неправилно написаното в темата. Съпругата ми е решила да вземе инициативата в търсенето на гайки за ламаринените джанти и е използвала неправилно наименованията на крепежните елементи. Наистина от главините стърчат шпилки и на мен ми трябват гайки, а не болтове. Просто тя е използвала неправилно наименованията като е написала болтове вместо гайки. Тя докато е писала аз вече ги бях намерил и купил, но темата е останала, за което се извиняаме за неточно написаното.
Благодарим ви за отговорите и вярната и точна ваша информация!
Здравейте колеги!
Аз съм с S40 2001 . Купих колата с ляти джанти и после си купих оригинални стоманени за зимните гуми. И двата комплекта ги карам с тези гайки, които бяха заедно с летите джанти и нямам проблем. Не знам обаче дали са оригинални или са купувани от предния собственик специално за летите джанти.Мисълта ми е, че има вариант с подходящи гайки да си караш и двата комплекта.
Колега ето ти къде можеш да си купиш гайки без проблем и на прилични цени - кв. Разсадника, бул.Вардар, "Божилов Аутогруп" , тел. 0888550779
Аз също си карам железните джанти през зимата с гайките, които са си оргинално за лятите джанти и не съм имал проблем. Относно грозното стърчене - купуваш си едни прилични тасове и си караш, освен ако не си протвник на тасовете Smile
Колеги някой да ме упъти откъде мога да си купя капачки за гайките.Търсих из няколко магазина в Пловдив но няма.На едно място даже не бяха и чували.Купих си тасове,а без капачки на гайките изглеждат грозно.
teror Wrote:Колеги някой да ме упъти откъде мога да си купя капачки за гайките.Търсих из няколко магазина в Пловдив но няма.На едно място даже не бяха и чували.Купих си тасове,а без капачки на гайките изглеждат грозно.

Здравей колега. Не съм 100% сигурен, но такова нещо,като капачки за гайките няма. Има глухи никелирани гайки, които се поставят на S/V40 втора фаза т.е. след фейслифта. Просто потърси такива. Успех!
Май и преди фейслифта са ги слагали. Моята дойде с глухи никелирани гайки и железни джанти от Австрия. В40, 97 година. С лятите джанти лятото стоят супер. Но с железните през зимата доста си стърчат наистина. Но аз ползвам тасове със железните джанти. А на С40-ката на брат ми, 98 година, гайките не са глухи и са доста къси. А колата е с ляти оригинални джанти, купена от първи собственик в Холандия.
Всички които искат да си купят глухи гайки - никелирани да отидат в Горубляне ( минаваш Метро , подминаваш автокъщите и от лявата страна посока Горубляне
има 4-ри магазинчета. В последното гайки каквито искаш по 2.50лв./бр.).За Волво 12x1.5мм.УСПЕХ НА ВСИЧКИ.
Pages: 1 2