Волво Клуб - България

Full Version: Днес официално погребаха СААБ
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Днес обявиха фалит на шведския брат СААБ.Колеги фенове на марката много съжалявам,но не забравяйте че рано или късно всичко се връща по старому.
Технически СААБ беше в фалит мнооого отдавна. Просто се потдържаше една агония, с цел да стане чудо...
Като причина за този фалит може да се търси само и единствено в GM... Повлякоха каквото можаха от тази фирма и я захвърлиха, Cry

В София на мястото където беше представителството на СААБ от известно време има супермаркет карфур,,,
Грешиш, Тишо

Просто шоурума беше преместен до летището.
А иначе да, скръбната вест пристигна вчера след като съда одобри подадената от Виктор Мюлер оня ден молба за контролиран фалит. Всичко дойде след като всички варианти за продажба на СААБ на китайци бяха блокирани от предишния собственик GM с мотива "да не попаднат технологиите в китайски ръце".

[Image: 381080_2600114476921_1076550579_32452724...6586_n.jpg]
Вярвам, че никой здравомислещ човек не се радва на една такава новина. Можехме ние да сме в това положение. Явно се подхожда по различен начин със СААБ, времето ще покаже кое решение е било правилно-продаването на китайците или контролирания фалит. Поздрави на братовчедите и е крайно време да направим обща национална, регионална или др.среща :mrgreen: . Сещам се поне за двама активни клубари, които купиха коли от другата велика шведска марка . Притежаването на една или друга марка автомобил не ни прави непременно идолопоклонници, напротив неведнъж сме показвали, че волво маниаците сме толерантни. Поздрави на всички и дано в обозримо бъдеще се намери решение на проблема и СААБ да го има още дълги години!
Шведски медии съобщиха, че Турция възнамерява да купи шведската автомобилостроителна компания Сааб (Saab), предаде турският информационен сайт Уърлд булитин, цитиран от БТА.


Различни медии в Швеция, включително телевизионният канал СВТ, съобщиха вчера, че представители от турското посолство в Стокхолм са се свързали с шведското министерство на промишлеността, както и с представители на заплашената от фалит автомобилостроителна компанията Сааб във връзка с възможна покупка.

Турски дипломати не потвърдиха информацията, но Ларс Холмквист, изпълнителен директор на базираната в Брюксел Европейска асоциация на автомобилните доставчици, заяви, че Турция наистина иска да купи шведския автомобилостроител, за да започне да произвежда своя собствена марка коли. "Турция, която иска да има своя собствена марка коли, възнамерява да направи това, като купи Сааб", каза Холмквист пред шведски медии.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://auto.dir.bg/news.php?id=10169161">http://auto.dir.bg/news.php?id=10169161</a><!-- m -->

:X