Волво Клуб - България

Full Version: Разлики между OBD кабел и bluetooth устройство
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Привет колеги,

Някой има ли опит с OBD, OBD2 bluetooth устройства за диагностика? По-точно дали безжичният конектор има пълната функционалност на кабела за диагностика, четене и триене на грешки и т.н.?
Bluetooth замества медения кабел, по bluetooth и кабел се пренасят едни и същи данни. Доколко те вършат работа зависи от това какво има в 2та края на bluetooth/кабел. Каквото може да се направи с меден кабел може да се направи и с bluetooth, ограниченията са в софтуера, който ползваш за диагностика.
А някой дали е пробвал такова безжично устройство с програмата Torque за Андроид на по-старите машини -'97, '98? На няколко места срещам данни, че работи на модели след 2000, 2002г.
Работи но чете само данните от мотор-а на колата. И от никъде другаде. Пробвал съм го на различни коли на S60, на S80 - работи.
Твоето какъв протокол потдържа?
За 2.5 ТДИ 1997 не работи, програмата работи само с OBD2 контролери, а 2.5 TDI 1997/98ма (MSA 15.7) не е такъв. След 1999a MSA 15.8 е OBD.
Във ВАДИС -а по номера на шасито ми дава, че е със MSA 15.7, но никъде не откривам дали е OBD или OBD2 ? Из нета съм срещал данни, че след '95 се ползвал OBD2 стандарта, но дали при всички производители е еднакво? Има ли начин за диференциране на протокола- OBD или OBD2 без кабел?
Ясно, значи този безжичен конектор няма да ми върши работа. Идеята ми беше да го използвам вместо манометър за турбината, защото предлаганите манометри нещо не ми се вписват в дизайна на таблото. А тази програмка - Torque предлага доста възможности за мониторинг на колата, но явно е за по-новите машини. Май ще се слага манометър.
Напиши MSA 15.7 OBD в google и ще научиш нецензурни думи на поне 6 езика.
Ако си в София, може да направим проба. Аз ги имам и двете неща. Даже торк-а съм купил платената версия. Wink
Пиши ми на лични, ако искаш да пробваме.
joro74 Wrote:Напиши MSA 15.7 OBD в google и ще научиш нецензурни думи на поне 6 езика.

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Pages: 1 2