Волво Клуб - България

Full Version: махнах акумулатора!!!прецака се !!!!
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте колеги,днес се налагаше да махна акумулатора на моята в40 ка,та като го сложих колата се прецака тотално.Мени обороти както си иска,предърпва и "бучи" двигателя,иначе преди смъкване на акумулатора си беше добре. Някой да има идеи ?????
Покарай 50 км и ще се оправи. Компютъра непрекъснато внася корекции и ги запаметява, след сваляне на акумулатор ги 'забравя' и е възможно да мени обороти. По принцип не е толкова зле колкото описваш, но ако имаш газова е нормално да е напълно объркан.
Благодаря колега ще се пробва и ще дам резултати,нямам газова !!! :? :? :? :? :?
Jorka благодаря много за вчерашния съвет но нищо не помогна минахме около 300 км и е същата днес,чудя се от кво ли може да е :roll: :roll: :roll:
След като започнало след сваляне на акумулатор възможно е проблема да е някъде там. На клемата на + има една по-тънка жица захваната за клемата с гайка 10 - често тя се разхлабва, а това е захранването за електрониката. Ако си сменял акумулатора - стар акумулатор може да прави такива мизерии, компютъра следи напрежението и вкарва корекции ако напрежението много се променя заради скапан акумулатор.

Ако имаш възможност за диагностика направи една, следи показанията на MAF и Ламбда. MAF трябва да реагира и на леко почукване на газта, а в оборотите за турбо направо да излети. Ламбдата трябва да 'скочи' до 1 волт (или 5 волта ако е титаниева) при подаване на газ и да спадне при задържане на оборотите.
ersin_ Wrote:Jorka благодаря много за вчерашния съвет но нищо не помогна минахме около 300 км и е същата днес,чудя се от кво ли може да е :roll: :roll: :roll:
Погледни за слаба връзка от акумулатора, към двигателя, минусувия кабел, ако е корозирал или със слаби връзки,което е често срещана детска болест на 40-ките, няма какво да се чудиш.... Wink
Отново благодаря много момчета,ще се пробва след празниците.Не мога да я разбера тая кола в даден момент не иска да върви повечко гори, в друг не мога да я овладея,толкова е пъргава... :x :x :x :x
За да не се кахъриш много ти предлагам да идеш след празниците до сервиза на Севдалин,близо е до товарна гара в Варна. Ника му в форума е mevdo : <!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.volvoclub-bg.com/forum/memberlist.php?mode=viewprofile&u=842">memberlist.php?mode=viewprofile&u=842</a><!-- l --> - драсни му едно Л.С. да се разберете Wink .