Волво Клуб - България

Full Version: Съвет относно REG OMVL и "КЛААС"-Русе
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Колеги понеже ми попадна кит за ГИ на италианската фирма REG OMVL <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.omvlgas.it">http://www.omvlgas.it</a><!-- m --> , първият ми въпрос е дали някой кара с такъв и какви са отзивите за него. Вторият ми въпрос е по-скоро към колегите от Русе, относно фирма КЛААС <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klaas-bg.com">http://www.klaas-bg.com</a><!-- m -->, която е официален представител на горепосочените газови уредби. Знаете ли нещо за тях, за работата им, изобщо имате ли някакви отзиви за тях. Благодаря предварително!
Лично мое мнение, ако можеш НЕ се възползвай от техните услуги.
Ако ще идваш до Русе за газифицирае: инж. Стойчо Карагьозов. Това е човека!
Сам ли ще си монтираш ГИ или при някой?
Ако ще е сам има на предвид, че има два софта за Дрийм ХХ|/Дрийм ХХ|Н и май само Дрийм ХХ|/.
Единият е с хардуерен ключ а другият е без. Ако нямаш въпросният ключ МАПа и корекциите по температура на газа и антифриза ги няма.
Т.е. можеш само да гледаш без да пипаш. Софта го има из нета на доста места.
ЕКУ-тата мисля са производство на АЕБ Италия плюс някои датчици и софта. Само гледай да си с по- хубави инжектори.
Колата ти работи на около 3,5-4мили сек. на ПХ така, че всяка рейка с мин време 2,4-2,5 мили сек. е ОК според мен/съдя от подписа ти В4184S със Феникс 5,1 ли са през 98г?/.
Иначе има много компромиси с диференциалното налягане на изпарителя.
Иначе преходника за ком порт е от порядъка на 9-10лв без куриерските разходи/той се води КОМ порт УАРТ/. За УСБ не съм сигурен дали ще върви но не съм и пробвал де!
Аз моя го ползвам за Заволи Ализе Н/и те са със същите компоненти на АЕБ/дори и куплонзите са им еднакви.
Ето и картинка от живите данни на колата ми.
Аз съм със същия двигател но 96г и с ЕКУ Сименс Феникс 5,1.
Моята кола се оказа малко "тунингована" за ПХ от Талянците ама аз си я оправих. Снимката е от техния "тунинг". За това времената на инжекторите са ми около 4,3мили сек.
Успех!
Уиски, Инж. Карагьозов дали има софтуера за тези уредби. Гледам че и по други форуми се изказват ласкаво за него. Имаш ли си някаква бегла идея на какви цени работи долу горе.
Относно това дали ще си я монтирам сам - надали, но още не се знае със сигурност, въпреки това дори и сам да я монтирам за настройките мисля да посетя сервиз определено. Просто нямам времето и нервите тепърва да се уча на нови работи.
Другото което искам да попитам е дали на този Стойчо сервиза му се намира на международното преди бензиностанцията на Шел. Също така ако някой може да препоръча и друг сервиз за АГУ в Русе няма да му се разсърдя както и за повече отзиви за сервизите. Интересувам се, защото ми предстои в следващите две седмици да съм в Русе и мисля да пообиколя и вашите майстори. Благодаря предварително и постфактум на всички отзовали се.
Ела в неделя на сбирка тогава. 12:00 на паркинга на МЕТРО. Ето темата - цък
Там ще си поговорим за газифициране колкото ти душа иска. От 4 коли 2 съм ги взел с газ, като едната беше със "заводска" и 2 съм газифицирал лично. Поопарил съм се, но и съм си научил уроците Smile

Да, стойчо е на международното преди шел в син двоен гараж. Има винил отгоре на Бардолими май или на Томасето ще те излъжа, но има надпис де...
Дали има конкретния софтуер - не мога да ти кажа на 100% - 082 826 379 GSM: 0898 607 357
На какви цени работи, нито най-ниските, нито най-високите.
С какви "материали" работи - с течение на годините е натрупал опит и е стигнал до извода на кои марки кои компоненти са най-удачни (цена/качество/обслужваемост/надеждност) и ако нямаш конкретни изисквания слага тях. Ако кажеш искам "BRC *** модел" отговорът ще е - "ОК, щом така си решил, но знаеш ли подробностите за този модел. (Следва лекция)" Като енциклопедия е, много е чел и продължава да чете. Шлепа като го прави първо отидох поговорихме си и ме отпрати с думите "Чел съм за този мотор, но отдавна, дай ми ден-два да си припомня и ще ти звънна". Какво ти говори това? Smile
Благодаря за информацията и контактите. Относно срещата ако свърша с изпита и настаняването до към 12-13 часа може да се видим. Специални благодарности на yuckuJackD инфото.