Волво Клуб - България

Full Version: Bosch C3 зарядно за акумулатор
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Днес го закупих от Бош Киров на ул Сребърна.Направиха ми отстъпка 10% от 127лв.
Причината е че пали особено колата и радар детектора ми показва много ниски стойности на напрежението веднага след подгряване на свещите 10,5 010,7 волта. А алтернатора си зарежда нормално около 14V на празен ход . Ще го заредя сега на студовете и ще видя след това как ще пали. Това му е 4-та зима на акумулатора Bosch S5 .Може би по толкова изкарват Smile

<!-- m --><a class="postlink" href="http://youtu.be/oYc_8R7hc0E">http://youtu.be/oYc_8R7hc0E</a><!-- m -->
И го зареждах точно 2 минути и се изключи че е ОК Smile)))))))))) Значи съм за свещи . Ще го оставя да измръзне тази нощ и утре ще го проверя с мултицета че днес е работила към 3 часа 2 на място и в движение 1 може да се е по заредил Smile

<!-- m --><a class="postlink" href="http://youtu.be/A2WAavA535Q">http://youtu.be/A2WAavA535Q</a><!-- m -->
Не е нормално напрежението да пада до такива сотйности 10,5 - 10,7V !
Това, че зарядното ти показва зареден акумулатор не е изключено да се бърка!

При мен миналата година точно BOSCH S5 74Ah си замина три месеца преди гаранционния му срок (3г.). Толкова изведнъж и безпричинно ме остави без кола една лятна сутрин, че просто не искам да си спомням. След двучасово зареждане (нямах повече време) едвам запалих, за да стигна до акумулаторджиите. Та се оакза, че си е заминал, окъсила едната клетка и ми го смениха с нов, добре, че беше още в гаранция.

Та мога да ти дам няколко съвета:
1. Отиди при специалисти да ти го замерят с товарна вилка и т.н. и да си кажат експертното мнение.
2. Ако имаш време сложи една крушка за къси светлини 55W и остави акумулатора да се разреди напълно, но следи напрежението периодично! НЕ трябва да падне под 10,2V Това е допустимия разряд на 12V батерия! След това го включваш да се зареди напълно. Това е така наречения тренировъчен цикъл "разряд-заряд". Ако не го върне в играта, поне няма да му навреди.
Това с ниското напрежение не е свръх точно защото говорим за радар детектор все пак Smile
Бях го оставил тази нощ на студено не на вън но на достатъчно студено и показа с мултицет 12,6 при нов опит за зареждане вече студен пак светна веднага че е ОК и се изключи зарядното .
Запалих нормално след поставяне на -8 на обяд но ми беше замръзнал предния капак и там имаше малка игра Smile))
Като се затопли ще му проверя свещите.