Волво Клуб - България

Full Version: Ключалката заяжда
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Здравейте, през последните 2-3 дни няколко пъти ми се случва да не мога да запаля - ключалката на таблото нещо блокира и не мога да завъртя ключа. Ключа влиза, но не мога да го завъртя, волана не е заключен, все едно че опитвам с неправилния ключ. След няколко опита - вадене на ключа и вкарване отново обикновено успявам.. но не знам до кога. Някой имал ли е подобни проблеми? Мислех си дали не замръзва някакъв конденз в ключалката? Евентуално какво може да се направи, ремонтира ли се?
Напръскай WD40 в прореза за ключа. Може и да си вкарал вода с ключа след като си чистил снега и сега си имаш парченца лед вътре.
joro74 Wrote:Напръскай WD40 в прореза за ключа. Може и да си вкарал вода с ключа след като си чистил снега и сега си имаш парченца лед вътре.
Бях чел някъде по форума, че за ключалките било зле да се пръскат със смазки, защото после лепят прах и блокират? Иначе сега се сещам, че ключа пада в снега и с мокър палих..
Да, но WD 40 не е смазка, а консервант. Изсъхва, макар и бавно, и остава сух тънък слой. Мазно е за да прониква, но не остава мазно после. Разработено е по поръчка на американската армия за консервиране на танкове при пренасянето им през окена.

В никакъв случай не пръскай размразител. При пръскането можеш да залееш кабелния конектор отзад. WD40 е изолатор, размразителят е проводник на тока и може да даде на късо.
joro74 Wrote:Да, но WD 40 не е смазка, а консервант. Изсъхва, макар и бавно, и остава сух тънък слой. Мазно е за да прониква, но не остава мазно после. Разработено е по поръчка на американската армия за консервиране на танкове при пренасянето им през окена.

В никакъв случай не пръскай размразител. При пръскането можеш да залееш кабелния конектор отзад. WD40 е изолатор, размразителят е проводник на тока и може да даде на късо.

Още днес ще пръсна WD40..
... да колега аз съм имал същия проблем даже единия път отидох с такси на работа ... но след напръскване се оправи Smile
Пръснах с WD40, вече втори ден няма грижи, най-вероятно проблема е решен.
Здравейте колеги,

Ей сега ми се случи точно същото, след няколко напъна превъртя и включи на контакт. Като се прибрах си поиграх малко и сега звукът е все едно хрупа. Мисля да пробвам с това WD40, но не знам от къде да го купя. Имате ли някаква идея дали го има в бензиностанциите?

Поздрави
в много магазини за резервни части също се предлага ...
Гледам че го има и в разни оръжейни магазини.
Pages: 1 2