Волво Клуб - България

Full Version: V40 '98 - Изчезнаха спирачки и съединител
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте, тази вечер както си се прибирах ми изчезнаха и спирачките, и съединителя, казанчето за спирачна течност празноо.. Следователно какво може да се е спукало или изпуснало.. ?
Най-често е помпата на съединителя.
joro74 Wrote:Най-често е помпата на съединителя.
Жоро, ако е помпа на съединителя има спирачки, помпата взима течност по отгоре на казанчето, а за да няма и спирачки, значи няма изобщо останала течност Confusedhock:
аз залагам на спирачни маркучи.
Спри на чисто/сухо място. Запали колата и помпи малко спирачката. Бутни назад (с едната ръка на ръчната за всеки случай) и виж къде е омазаното. Ако е близо до колело значи е маркучето на съответното колело. Ако е под двигателя леко вляво значи помпа съединител. Под двигателя леко вдясно (според годината обаче) ABS-а.
УСПЕХ
Открих проблема, спукан спирачен маркуч, сега отивам да го сменя. Интересно ми е обаче как да обезвъздуша системата, в смисъл ще имам ли проблеми със съединителя ?
За спирачките нямаш избор-ще обезвздушаваш.
Съединителя ще си работи понеже нямаш теч на течност и не е засмукал въздух, само малко отгоре след казанчето но принципно ще си го изкара сама.Това не пречи обаче така и така ще се оцапаш да продължиш пет минути повече със съединителя понеже сигурно никога не е сменяна течност и е станала черна.
Течността аз не съм я сменял. само съм доливал, обаче задните спирачки или ръчната са ми затегнали, а съединителя не работи, трябва да го припомпам 4-5 пъти за да включа някоя скорост, и то много трудно. Ако трябва и него да го обезвъздуша кажи откъде и как
Колеги, съединителя го оправих, малко е мек и много ниско отделя, но няма значение (ако знаете защо кажете). Нещото което ме тормози е ръчната спирачка, дърпам..пускам и задно дясно дясно остава блокирано, трябва да отворя пропката за да отпусне. Възможно ли е жилото да е замръзнало, или да има пясък и мърсотия в кобурите и затова да ми прави мизерии..или пък апарата нещо да се е прецакал ?
Това с мекия педал и отделянето долу на съединителя ще се оправи с каране.Така се получава след изпразване на казанчето със спирачна течност.