Волво Клуб - България

Full Version: За хората против просташкото държане и обидите във Форума
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Здравейте,

стартирам тази тема с една единствена цел да се ограничи просташкото отношение и обидите към участниците във форума!
Вчера вечерта в моя тема, в която искам помощ за шпилка на колело, един доста "възпитан" господин с "учтиви" маниери е излял едни сериозни обиди по мой адрес, без дори да ме познава или е наясно със темата!

Ето я и темата:
<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.volvoclub-bg.com/forum/viewtopic.php?f=8&t=21198">viewtopic.php?f=8&t=21198</a><!-- l -->

Моля, модераторите да не чистят нищо от темата, за да се види, за какво точно става въпрос. Също така искам да помоля модераторите да излязат с някакво решение, какви мерки могат да се вземат срещу такива хора, защото вярвам, че аз и вие влизаме тук да научим нещо или да споделим опит, но не да злобеем едни срещу други, да четем глупости или пък да търпим провокации.

Йордан

Arrow "Вълкът козината си мени, нрава не" - източник Google

Колега JMI не се хаби за комплексари. Не го заслужават :!: :!: :!:

Arrow "Убий простака с мълчание" - източник Google
Всеки си има негов си стил на изразяване и комуникация.Някои са много резки, други прекалено вежливи, трети пък не могат да изкажат мислите си...
Е, ако всички бяха интелигентни, умни, красиви, надарени, вежливи и възпитани като мен щеше да стои по друг начин въпроса но тогава нямаше да съм единствен когото наричате Бог, и по-точно жените го правят де :lol: :mrgreen:

Arrow "Оти да се косиме като ке ни мине" -източник шоп
Здравей,

явно това е решението на проблема! Ти си втория човек след съпругата ми, която ме съветва да игнорирам. Но пък аз от друга страна си мисля, че без да се взема отношение и да се правим, че не виждаме нещата, превръщаме всяко едно такова място като форума на бардак и приветсваме още такива хора, които въобще не се съобразяват къде се намират. Това е общовалидно и в живота. За пример мога да дам България, уникално красиво място, но всеки прави каквото си иска и не вижда или поне не иска да промени нещо, а от там се заформя проблем и резултата е налице, и решение няма.
Здравей,
напълно те подкрепям JMI. След това, което прочетох във въпросната тема смятам, че е нормално да реагираш по този начин. А за въпросният "възпитан" и "учтив" господин /и за други като него/ който се мисли за стар войник в този форум ще напомня, че тук има правила и ако за 5 години не ги е прочел то трябва някой да му ги напомни. Може би има истина в мнението му и да е важно за споделяне, но кому е нужно такъв изблик на нерви и сипане на обиди. Със заяждане и обиди се стига само до заключване на темата и кой печели от това?
Е очевидно, трудно е да вземе отношение по тема, която не засяга конкретен човек лично! Това е едно феноменално отношение между българите навсякъде. Утре някой друг ще попадне в това положение и естествено на никой не му пука, защото проблема не го засяга пряко. А това, че форумите са обществено място, където все пак някаква етика е задъжителна, е толкова маловажно, че можем да си ругаем и простеем до припадък, но понеже, някой е 5 години във форума и този някой е много старши, че дори модераторите, не могат да предприемат нищо освен да заключат темата и да "решат" проблема.
Колеги продължавайте с това феноменално овчедушие и после се чудете, защо и държавата е такава (а тя е оледален образ на хората в нея)!

Съжалявам, че трябва да изразя негодуванието си по-този начин, но това ми предлага действителността.

Поздрави
Колега JMI,
от темата ясно се вижда, че вие имате някакви лични взаимоотношения с колегата cjman и това си личи от втория му пост в темата ти: "Re: Помощ за болт на предно колело". Спомена овчедушие, затова щом искаш мнение, изразявам моето. Не одобрявам разговорите по такъв начин във форума, но мисля, че има ясно регламентирано правило ако мнението е обидно какво се предприема. Относно проблема ти в онази тема мога да кажа само едно: След като си в чужбина поискай съвет от някой човек от там, не искай съвети от хората тук. По същия начин бях постнал тема в Рено форума, в която казвах как с майстори с опит, надхвърлящ годините на повечето потребители там, сме решили даден проблем, а те само ми казваха: Това не е така, това не е вярно, това не е истина и тем подобни. Надявам се, че си разбрал, че българите винаги от всичко разбираме и всичко можем. Единствено съвет искай от майстори и винаги на живо (разбира се майстор съвет не дава на лека ръка). Аз специално се нагледах на разбирачите в България като цяло. Ние тук сме свикнали да ходим при майстори, които след ремонт оставят смененото масло на тавана на автомобила ти, а изправянето на метална джанта го правят с чука без да е свалена гумата, защото обстоятелствата тук са такива - варварски, а ние сме си варвари (не всички са такива, а и 100% ей сега ще измяка някой попарен). А ако сметнеш, че не ти е по силите, просто прежали парите. Просто темата е заключена и не можех да пиша там.
Относно поведението на хората. Виж времената какви са. Човек колкото повече обеднява, толкова повече озлобява (това го каза един съфорумец, с който съм напълно съгласен). И интересното е, че никой не излиза да каже: "Майната ви, нещастници" пред парламента, а всеки се чуди за какво да се заяде и то по форума - защото е най-лесно. Затова имаш 2 варианта - седиш и си мълчиш и гледаш шоуто или пък се разправяш с хора, които толкова се озлобели, че създават драми от най-малкото, защото нямат нещо по-интересно в живота си. Аз затова съм се отказал да питам вече. Като питаш как се затяга гума всеки ти казва динамометричен ключ, а в същото време вади от гаража тръбите.. айде моля, бай Ганьо дрехите си мени, ама нрава - не. Предпочитам да се сблъскам с практиката, отколкото да вярвам на нечия теория.
Поздрави! Smile
Здравей,

аз нямам нищо лично с никого, просто някой хора явно се дразнят от факта, че не съм в България, а съм решил да изразя протеста си като не живея там, за да пълня джобовете на крадливите и връзкарски "бизнесмени", които ми биха предложили работа. Обичам си родината и се радвам, когато се връщам, но хората, на които трябва да работя в България не го заслужават, а за собствен бизнес не искам и да си помислям.
Лошо е когато си в чужбина, че българите тук изкарват по-два лева повече и стават още по-големи простаци. Поляците обаче на острова не са така, дори да не се познават се прегръщат като братя и си помагат. Ето че беднотията е само като покривало и оправдание на истинския проблем.

Аз не съм поставял под съмнение ничие професионално мнение, просто исках някакво обоснование на казаното.

Моят проблем с шпилката, вече е почти решен и аз знам как да се оправям без помощ, това вече отдавна го мога, но ми беше интересно да чуя хората, какво мислят. Сметнах, че би били полезно за доста хора също.

Поздрави и благодаря за искренното мнение.
JMI Wrote:Лошо е когато си в чужбина, че българите тук изкарват по-два лева повече и стават още по-големи простаци. Поляците обаче на острова не са така, дори да не се познават се прегръщат като братя и си помагат. Ето че беднотията е само като покривало и оправдание на истинския проблем.
Колега за пореден път няма да се съглася с теб, че "българите са простаци, а там стават още по-големи".
Явно опира до конкретни твои познанства и много зависи от средата, в която са те. Аз категорично не мога да опиша по този начин хората, които познавам зад граница, било то в Европа или Америка.
Начина ти на обобщаване на всички българи и тук и там, като простаци и хора нуждаещи се от облагородяване и ограмотяване мен лично(като потребител, не като модетатор) ме дразни. И не бих се учудил и ако някой друг също е приел писанията ти "лично".

П.П. Това не означава че съм "За" просташкото държане и обидите.
Здравей,

съжалявам, че пак ни се разминават мненията, но хората които познавам за мен също не са простаци- аз затова ги наричам приятели и ги ценя затова, че съм открил нещо в тях.
Принципно говоря за ситуациите, в които виждаш българи( непознати) наоколо и в момента, в който чуят българска реч започват да се скатават и отдалечават мълчаливо все едно си готов да ги ухапеш, вместо да кажат например едно здравей! Ситуациите, в които българските форуми в чужбина всеки се прави на много преуспял, а в същото време тези страхливци лъжат за една камара неща и те подвеждат, да не би да откриеш великите тайни в отцеляването на запад. Това са наблюдения на една камара мои познати, а не просто само мои.

Хората, с които се запознах от този форум тук, лично или задочно са супер свестни хора и неискам да засягам никого, нито пък имам такова намерение, но хора като въпрстния сквернословец, трябва да се поставят на място, защото им липсва възпитанието от детските години. Може би дължа извинение, за тона и острия си език на хората, които си заслужават, но се надявам, че те вече са ме разбрали.

Поздрави
Pages: 1 2