Волво Клуб - България

Full Version: смяна ангренаж,а водна помпа?
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
колеги ангренажа ми върти и водната помпа....в40,1.8,115к.с.дайте съвет дали да се охарча и за помпата...намерих valeo за 75.....ама как не ми се дават....ааааа колата е на 300 000 км...просто знам какво ще кажете...поздрави
Ами според мен , така и така ще отваряте ангренажа , в предвид и километрите е най-добре да си я смениш и нея да си спокоен занапред.
Сменяй и помпата, по- добре на камара от колкото да го правиш на два пъти.

Поздрави
Сменяй и двете, колега!
Ако ще си сменяш сам ангренажа можеш да направиш една оценка на помпата като провериш за луфтове и работата на лагера.Ако всичко е ОК можеш да си караш така като през 30К км. примерно да правиш същата процедура.Времето се стопля и предвид че тези наши коли не създават проблеми това си е повод да бръкнеш под капака.Работа за половин час е но ако досажда жената като нищо се откарват двата почивни дни на паркинга с няколко каси бира в компания на комшиите които също гледат да се откачат :lol:
Ако ще я вкарваш в сервиз можеш да я смениш понеже цената за труд за ангренаж надхвърля тази на помпата която си намерил и ако се наложи инцидентна смяна ще излезе доста скъпо.
Колеги благодаря...ще я сменя...просто семейния бюджет е свит и всеки лев е проблем,дано колата излезне здрава,както чета мнения по форума и си заслужава паричките...