Волво Клуб - България

Full Version: проблем с ланд сондата
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравеите имам волво V40 бензин-газ на фобус.лансондата ми светва на беннзин когато колата загрее и прехварли на гас спирам исчаквам малко и паля тогава изгасва и продалжавам, но понякога не изгасва.Сменях оптегач на ангренажния ремак,филтри преди ми прехварляше заби и губеше центровка и всеки месец на маистор, резунансно гарне слагах и пак саштия проблям си се появява и губи и моштност.кажете каде и при кои да ида и какво да направя.Аз сам от смолян .Благодаря предварително
Мъка.
BukToP Wrote:Мъка.
Труден е този език :? Sad
п.п. Към колегата, не е проблема в "ЛАНСОНДАТА" , в правописа е, ако го оправиш и отговори като хората ще получиш :!:
Уморих се само докато го прочета.
kubrat87 Wrote:кажете каде и при кои да ида и какво да направя.

отиди при учителката ти по български език и я заплюй. 21 грешки имаш ( може и да съм пропуснал някоя)

най ми беше трудно да хвана смисъла с думата "ЗАБИ" дали става въпрос за зъби или че е забила колата Smile
Няма нужда и аз допълнително да обяснявам за красотата на нашия език...

kubrat87, не ти ли дойде на ум първо да смениш "лансондата", каквото и да е това (имам подозрения, но не съм 100% сигурен), преди да изтърбушиш цялата кола?

Също така потърси във форума с търсачката за "ламбда сонда" или само "ламбда". Би трябвало да ти излезнат доста теми, в които е изписано предостатъчно. Всичките са на чист, нормален Български език Smile
Леле... това е почти толкова гадно, колкото и писането на български с латински символи :mrgreen:
Аз разбрах че колегата има Волво В40 с ГИ, направил му е обслужване и си е сложил нов шумозаглушител (най-вероятно на мястото на катализатора). Също така разбрах и че губи центровка :!: :?: (как електрониката губи центровка не мога да измисля, освен ако тоя дето е заварявал гърнето, не я е прецакал ).
И сега по въпроса с ламбда сондата (то колегата български не знае, пък вие искате да познава символи като ламбда :mrgreen: :mrgreen: ), няма да навлизам в подробности, как точно се нарича това...ъъъ нещо, защото повечето хора го знаят така. Ами ако светва, само когато караш на газ, бягай при газаджийте да си настроят газовата и да си проверят дюзите... да не са объркали размера. Ако свети, когато караш на бензин, отивай на диагностика, да ти проверят запалването, дюзите и разбира се ламбда сондата.
Успех Smile