Волво Клуб - България

Пълна версия: Да спасим гората от закона!!!
В момента виждате орязана версия на нашия форум. Вижте пълната версия с подходящо форматиране.
Приятели и колеги погледнете долупосоченото писмо до мен под наслов "Да спасим гората от закона". Който има желание да се включи в шествието е повече от добре дошъл в помощ на природозащитниците.

Ето го и писмото:
===============================================================================================================
Елате на шествието: ДА СПАСИМ ГОРАТА ОТ ЗАКОНА!На 14 март отново ще се проведат серия от демонстрации в защита на българската гора!

Готвените промени в Закона за горите създават огромна заплаха за един от най-ценните ни ресурси - хубавите, зелени български гори! Нека да изразим категоричната си гражданска позиция и да помогнем на депутатите в Народното събрание да вземат най-правилното решение - решение в полза на гората, обществото и държавата!

Eлате на 14 март - следващия от серия протести, целящи да се преборим срещу промените в Закона за горите, ощетяващи природата ни!

В София тръгваме отново от НДК, мястото, което "помни" нашите песни и "живите дървета", които си направихме! Събираме се между 18:30 – 19:00 часа на 14 МАРТ. Маршрутът на шествието ще обявим допълнително.

За повече информация посетете следните линкове:

За София: <!-- m --><a class="postlink" href="http://forthenature.org/actions/297">http://forthenature.org/actions/297</a><!-- m -->

За Пловдив: Събитието ще се проведе от 17:30ч. до 20:00 ч. на 14 март (сряда) на площад Стефан Стамболов (Копчетата) и ще завърши с мирно шествие от площад Стефан Стамболов в посока ул. Райко Даскалов - Централни хали. Шествието ще започне в 19 часа. <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.greenbalkans.org/show.php?language=bg_BG&id=1400&cat_id=35">http://www.greenbalkans.org/show.php?la ... &cat_id=35</a><!-- m -->З

За Варна, 18.00 часа, Козирката: <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.facebook.com/events/130958407031016/">http://www.facebook.com/events/130958407031016/</a><!-- m -->Да излезем отново, за да спрем предстоящото второ четене на проекта за промяна на закона за горите! Защото, ако тези лобистки промени се приемат, заменките ще ни се сторят като дребно недоразумение:

· ще може бързо и евтино да се секат държавни и частни гори, за да се правят писти и просеки за лифтове;

· ще се позволят на практика голи сечи, които иначе са забранени от закона, и предполагат свлачища и наводнения;

· най-уязвима ще бъде гората в защитените територии на България, които заемат само 5% от страната.

Накратко, ще има поредно доказателство, че държавата не обслужва обществения интерес, нито развитието на туризма и ски спорта, а частните икономически интереси на един и същ бизнесмен, който вече контролира 3 от 4-те големи ски зони в България – Банско, Витоша и Боровец. Нека не позволяваме това! Да бъдем отново заедно! Повече от преди!

Носете си плакати, челници, фенери или чаени свещи в буркан, инструменти. Да бъдем шумни и в добро настроение!

Нека всеки доведе поне 5-ма приятели, за да покажем, че искаме умен бизнес, който да прави пари от запазена природа, не бетон!

Коалиция „ЗА ДА ОСТАНЕ ПРИРОДА”

--
Теодора Иванова
Отговорник връзки с обществеността и членството
Българско дружество за защита на птиците/BirdLife България
тел. +359 (0) 2 979 9500
мобилен: +359 (0) 878 599 362
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.bspb.org">http://www.bspb.org</a><!-- m -->
<!-- e --><a href="mailto:tea.ivanova@bspb.org">tea.ivanova@bspb.org</a><!-- e -->

Помогни да опазим птиците и природата на България! Присъедини се към нас <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.bspb.org">http://www.bspb.org</a><!-- m -->!

Абонирайте се за електронния месечен бюлетин на БДЗП на адрес <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.bspb.org">http://www.bspb.org</a><!-- m -->!

=====================================
Teodora Ivanova, PhD
Public Relations and Membership Officer

Bulgarian Society for the Protection of Birds/BirdLife Bulgaria
telephone: +359 (0) 2 979 9500
mobile: +359 (0) 878 599 362
<!-- e --><a href="mailto:tea.ivanova@bspb.org">tea.ivanova@bspb.org</a><!-- e -->
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.bspb.org">http://www.bspb.org</a><!-- m -->
===============================================================================================================
Благодаря JMI! Ти ще дойдеш ли от Англия за протеста?
С удоволствие,но за съжаление съм на работа, а нямам вече отпуска която да ползвам! В такъв формат простести взимах участие от времето на студенските ми години. Просто в момента времето и разстоянието не ми позволяват!!!

Поздрави