Волво Клуб - България

Full Version: летни гуми
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте колеги,

Наскоро купих Волво С60 2.4 D5( карам колата вече месец и съм с невероятно добри впечатления досега ). Колата беше с нови зимни гуми 205/55/16. Сега ми предстои да купя летни и когато направих запитване до един онлайн магазин ми казаха, че правилният размер бил 215/55/16. Моля за съвет кой размер е правилният. Ще съм ви много благодарен и ако посъветвате каква марка гума да купя....честно казано се видях в чудо от огромното предлагане Confusedhock: .

Поздрави и благодаря предварително !
На капачката ти на резервоара пише с какви гуми да караш, според джантата с която си, има и инфо за налягане в гумите, марка основно според джоба... все още по сайтовете не са дошли новите пресни гуми от този сезон, но се очакват скоро...по-скъпите са по хубави обикновенно, но трябва да им гледаш тестовете, дали са шумни, дали спират добре на мокро, това е в общи линии Big Grin
и друго което да гледаш освен цената и DOT, трябва да гледаш товарният индекс че S60 не е от най - леките коли, и е склонно към излизане на балони. аз карам и с летни и зимни с 205/55/16, летните са ми Nokian( така я взех колата) гумите са добри но не и на мокро, там са трагедия. общо взето при гумите малко важи максимата колкото по - скъпи толкова по добре.