Волво Клуб - България

Full Version: Ударено 440 - възможен ли е ремонт
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте всички,

Случи се да ударят моето Волво 440 GL. От коли не разбирам особено и във връзка с това бих искал да ви помоля да дадете съвет - възможен ли е ремонта и колко според вас би струвал той.
Други повреди по него освен тези на снимката няма, смачкана е едната врата, предната също е деформирана /увиснала е и не може да се затвори/, колоната също е деформирана.
Много си харесвам тая кола и се чудя дали е целесъобразно да се ремоонтира или продаде на части/скрап.

Благодаря предварително на всички
Съвет. Продавай на части. Това купе така ударено НИКОГА не можеш да го възстановиш напълно, а да си намериш читаво купе по моргите мисия невъзможна.
Дай повече снимки и описания и накрая като теглиш чертата 500 - 600 лв може да си изкарал. Аз поне такава сметка си направих един ден.
И според мен я разпродай на части. Ако нямаш място където да я съхраняваш можеш да премахнеш по стойностните неща (фарове,халогенни,странични огледала,таблото с всички копчета,корите от вратите и седалките ако са запазени,гуми + джанти, амортисьорите ако са на малко километри ... покрай двигателя също има доста неща) и каквото е останало го тикваш на вторични. Тези коли масовата им цена е малко над хиляда лева(..в момента) и не мисля, че ще се побереш в тая сума за да си я оправиш. Но трябва да знаеш разпродаването на един автомобил на части си е мудна и пипкава работа. Като в крайна сметка парите така и не ги виждаш защото се цъкат на дребно. Но (има още едно НО..) ако по автомобила всичко ти е шест и си го обслужил от/до то тогава аз ако съм на твое място бих се замислил и за ремонт. Имаш късмета (..ако въобще може да се нарече късмет), че удара не е точно в колонката и да е мръднала навътре в купето башка с пода. Тогава става още по сложно за оправяне.
Неприятна история колега........ най - точно колко би ти струвал ремонта може да ти каже майстора(тенекеджия). На пръв поглед - две врати, лява задна вежда, задна броня, евентуално и калник - това при положение че нямаш усукване на купето. Сложи около 100 лева на детайл и получваш орънтировъчна сума на ремонта. Дали си заслужава - слагаш нещата на везната и преценяш. Аз ако бих се вместил в 500 лева бих си я направил, предвид ако в началото на годината си направил застраховка, преглед, винетка и данък и ето ти едни 300 пари. Най - важното е че на теб нищо ти няма, казвам го т.к. неразбрах дали си бил вътре в момента на удъра

п.п. Ето едно Волво на части <!-- m --><a class="postlink" href="http://volvoclub-bg.com/forum/viewtopic.php?f=12&t=20948">http://volvoclub-bg.com/forum/viewtopic ... 12&t=20948</a><!-- m -->
Колеги разгледайте снимката по добре. Вижте че е се прегънал покрива към задната страна. Това и с дозер никога няма да го направят задната гума да следва предната. А и колегата си го е написал
Naiden Wrote:..... колоната също е деформирана.....
Е има и такива дето режат, снаждат - но после продават! ииии кьорав карти не играе!

Преди до илиенци имаше един сервиз къде онзи ги връзваше за дървото и се мъчеше да ги изправи с камшичен удар! Накрая го запалиха, но на дървото още му седят следите :mrgreen:
Посукано е купето! Не я прави.Ще ти отнеме много средства и няма да е тази кола която си имал.
Благодаря на всички отзовали се в темата, утре трябва да реша окончателно какво да правя.
Ето още няколко снимки
Здравеите и ,Честита Пролет на всички колеги ! според мен купето няма посукване,ако има ,щеше да е крив тавана -100 % . не се вижда прага и колонката в какво състояние са ,но колата е поправима ,дори знам кола на части със същия цвят .при интерес ,ще дам координати
Благодаря на всички заа мненията. За съжаление съдбата на колата, както е писал поета, ще е "вий в другий полк минахте..." Вчера я качихме на канала и видяхме, че са изкривени стабилизиращата щанга на задният мост и задната греда. Много ми е жал за колата, но в крайна сметка си мисля, че ако беше някой от масовите нови автомобили, щях да пострадам по-сериозно /в момента на удара бях вътре/. Желая на всички тук милиони безаварийни километри с вашите Волва.