Волво Клуб - България

Full Version: Рекламни надписи,КАТ и милиционери.
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Абе пичове, някой да знае как стои въпроса с надписите по коли, бусове и т.н.В смисъл не да се облепи цялата кола с фолио с картинки а да се сложи един рекламен надпис на вратите примерно като няма да е парче правоъгълно фолио което да закрива цвета или нещо от сорта а изрязан на плотер.Трябва ли да се ходи в КАТ да се снима нещо или да се вписва по талона и дрън-дрън.Говорим само за тенекиите а не за прозорците, от прозорците надолу.
Здравей,

от гледна точка на бизнес, това трябва да се толерира напълно и полицията, въобще не би трябвало да създава грижи, но това е тук в Англия!
За България незнам, но няма да се учудя ако има регистрации в КАТ или нещо свързано с плащане.

Приятен ден
В България обаче нещата са различни... Sad
Преди няколко години точно за такъв надпис на една от служебните ни коли и писаха акт.
Може вече да са променили изискванията, но е добре да разпиташ в КАТ.
В талона мисля, че не се вписваше нищо, но трябваше да фигурира на снимките на колата.
Ми снощи питах един милиционер докато се беше разложил в патрулката и човека с нечленоразделни звуци и и с много усилие повдигайки рамене ми каза че не знае.Странно защото пък той е на улицата и спира коли за проверка Confusedhock:
Явно че наистина трябва да отида да загубя половин ден в КАТ защото и на мен ми се върти че тряскат актове.
Върти ми се нещо до 30% рекламни надписи ама не съм сигурен, изхождам от това че над 30% от площта май се води допълнителен цвят.
Преди няколко години искването беше, че при каквито и да е лепенки, стикери, лого и т.н. покриващи основния цвят (т.е. промени по външния вид) на автомобил се регистрират в КАТ. Тогава искаха да се снима колата, като снимките трябва да хващат задължително регистрационния номер и стикера. И така от всички страни (общо взето 3-4 снимки са напълно достатъчни). После с тези снимки се отива в КАТ и се прави нов талон. До колкото помня в новия талон се вписва основен цвят и допълнителен, а в допълнителния се описваха снимките или нещо такова...абе разправия си е. Но най-добре е наистина да отидеш до КАТ, въпреки времето и нервите.
До колкото поразгледах, закона е променен и режима е доста облекчен, май е останало само изискването надписите да не са върху стъкла и фарове. Но все пак не е лошо да питаш.
аз карам такава кола( служебна) и има надписи по вратите и голямо лого на предният капак, и в талона нищо не е отбелязано , само има снимки на колата от всички страни с печат и входящ номер от КАТ( на лист A4) и стои в жабката. за 5 години един път са ми ги искали тези снимки, че нямаше за какво да се заядат.
Колегите dango_ и stefi_pavlov са споделили: Снимаш колата така, че да се виждат и рекламните надписи и регистрационните номера (снимките да са два комплекта и да обхващат автомобила отпред и встрани и съответно отзад и встрани). Отиваш в КАТ и наред с другите документи даваш и снимките. Единия комплект остава в КАТ, а другия си го слагаш в жабката за да имаш при евентуална проверка на пътя.
Да споделя и аз. Когато стана време нашите служебни коли да преминат в собственост на фирмата след изтичане на лизинга, месеци след официалното прехвърляне В КАТ се наложи пак да ги караме на канала само заради рекламните надписи. Тогава им носихме снимки със всички изгледи на автомобилите, почакахме си, подпечатаха снимките и си ги прибрахме в жабките. Миналата година дочух, че се е променила някаква си наредба е нужно вече само да имаш снимки на автомобила от всички страни, съхранявани с останалите документи, изисквани при проверка. А пък не са ме проверявали никога, когато съм със служебната... :o