Волво Клуб - България

Full Version: Странен Проблем Волво s40 ...
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3
Здравейте колеги!Колата е s40 97 година 2.0 140 коня има газов инжекцион.Проблемът се състои в това,че когато я запаля оборотите се менят и е на границата да огасне...в повечето случаи колата гасне...пробвах да подам газ и вместо да се вдигнат оборотите те падат...когато колата премине на газ няма никакъв проблем...работи нормално.Проблемът е когато е на бензин....Благодаря!
Бензинова помпа или регулатор на налягането.
Аре първо виж (провери) въздушния филтър, свещи, бобини, клапи и т.н. и т.н. преди да се изпраскаш сума ти пари за помпи и други боклуци.
Свещи, бобини, филтри ще дадат по-голям проблем на газ отколкото на бензин. Най-често регулатора за налягане на рейката изпуска бензин през вакумния маркуч и дави колата.
Ако е регулатора ще пали трудно, след известен престой и може да се установи, най-бързо като се откачи вакума и се види дали капе/тече бензин. Ако не е регулатор, може да видиш и дросела как е.
Запушени дюзи? За регулатора не знам, но бензиновата помпа не дава такива симптоми, по-скоро ще има проблем при високи обороти (освен ако съвсем не е сдала, но тогава, колата няма въобще да се движи на бензин).
Аз залагам на това,че виновникът е стар затлачен горивен филтър..., но може и да греша Wink :mrgreen: .
Може и филтъра да е, но при мен подобни проблеми... (бавно вдигане на обороти при първо палене и пропадане при подаване на газ), се оправиха след почистване на дюзите (е и някои други сервизни дейности :mrgreen: ). Това при положение че филтъра и помпата ми са на около година.
Погледни отдолу под рейката(в дясно отдолу).Ако видиш това което е на снимката, значи не е регулатора на налягането.Ако черното маркуче е станало на клей тогава е регулатора.[attachment=23115]
Само да кажа, че при мен регулатора на налягането беше прецакан, но колата си палеше без проблем,без никакви такива да мени обороти или нещо подобно.Съвсем случайно открих теча, като вдигнах капака и ми замириса на бензин и видях как капе върху колекторите.Черното маркуче беше станало като дъвка.
Pages: 1 2 3