Волво Клуб - България

Full Version: Фарове ЕС 80
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Искам да ви попитам,струва ми се ,че фаровете ми светят на по-късо разстояние (на къси по видимо от колкото на дълги) от колкото трябва,особено на къси все едно ми прави един праг отпреде,и има ли как това да се регулира ?! Някакъв начин по който да ги вдигна с една две идеи да светят по на далече,в смисъл за ел.регулирането става на въпрос,някак си да му изместя малко позициите?
Ами попринцип с ел.регулирането позволява само диапазона определен от машинката за регулиране , а отделно на фаровете доколкото съм запознат , има и за ръчно регулиране на рефлекторите.
Разходи се до МП за да ти ги регулират, за да няма после защо ми светят на дълги и карат срещу мен...
Оставяш колата на 10м. от някоя стена на равно, вдигаш фаровете от копчето на машинките, мериш с рулетка колко е от земята до центъра на фара и вадиш 1,2% или колкото ти пише на гредата отпред като вдигнеш капака, мериш на стената колко е и ако се налага даваш корекции от реглажа на фаровете.Като застанеш зад колата трябва да започва чупката на левия фар по оста на колата а дясната чупка като застанеш отстрани на десните врати да виждаш как започва да тръгва нагоре.
Как да стигна до реглажните ''пишки'' на фаровете? От горе тази металната маската над тях ли се сваля?