Волво Клуб - България

Full Version: Ехх това ГНП.....
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Колеги на какво може да се дължи факта че колата не иска да запали ? До последно всичко си работеше перфектно докато изведнъж ми затегна помпата, карах я на помпист - раздвижи я,закачи я на стенд, монтира я и уж всичко ок, каза ми лошо гориво, смених филтъра, свалих резервоара и го измих, сложих и малко масло в нафтата както ми казаха от сервиза. Днес работи известно време докато изведнъж започна да трака нещо отпред, колата започна сама да вдига оборотите и да ги мени, изгуби мощност и изгасна и повече и не запали. Прегледах клапаните дали работят, маркучите дали вкарват въздух но нищо не открих. Единственото нещо което ми направи впечатление е това че когато отвих тръбите откъм дюзите и завъртяха на стартер нафтата излизаше под много слабо налягане.
може да е прискочила зъб,тва са симптомите.
не е, всичко си е на място.....
Е то на пръв поглед пак всичко си е на мястото, но ако е прескочила зъб няма да разбереш само от гледане, иска се и разглабяне!
Закарай колата при майстора който ти е правил помпата ... предполагам той я е свалял и му кажи за проблема, и ако е прескочила зъб да си го оправя защото вината най-вероятно ще е негова.
Симптомите са и за неработещ авансаторен клапан. Като не работи този клапан, мотора силно почва да чука и да работи твърдо.
Закачи я на диагностика,ако се окаже от клапана имам такав,пиши,ако нещо.