Волво Клуб - България

Full Version: Волво 440. Голям разход на газ
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте колеги. Карам волво 440 1.8 92-ра година, моно инжекция 90 кончета (с мене 91) Smile Карам колата на газ Извънградско разхода е към 7-8, а градско над 15 това нормално ли е ? преди 1000 км правих ремонт. Смених клапани, сегменти, семеринги ,гарнитури, биелни лагери, масла, филтри, ремъци и нов изпарител. Ползвал съм добри марки за части, Само от изпарителя спестих пари (купих някъв турски мисля че беше 65 лева струваше). Ако някой е имал подобен проблем нека сподели и даде някой друг съвет какво да направя. Мерси предварително Smile
нормален разход -не се притеснявай
И аз мисля че е нормален разход, и аз съм 1.8 градско харчи около 13 и под 9 извънградско не падам.
Аз съм с карбуратор.Както казват колегите на дълго 8.5-9,градско 12-12.5-13 лято,зима 13.5-14(на къси разстояния и студена може и 15 да докара).
ПС:и аз съм на газ 1.7 64кв/87коня Tongue
И колега информативно.Колко ти излезе ремонта като пари ? И провървя ли колата след интервенцията? Защото моята е доста тромава.
Извън града е добре но градското е много.
Сегменти 160лв ( съветвам те да не пестиш пари за сегменти, Goetze са добри) гарнитури глава 45, капак 10, а за картера ползвах силикон 6лв. Гумички на клапани 10лв(има едни червени гумички които стават за Лада, те са най подходящи), Клапани 40 (майстора ми взе 50 за да прегледа главата за изкривяване, за шлайфане на леглата на клапаните и да напасне гумичките и клапаните) биелни лагери 60 ( има и за 30 на същата марка Glyco но са без ръбче което не го препоръчвам) Семерингите на коляновия и разпределителния вал забравих колко пари са но цената не е стряскаща около 20 лева предполагам излезнаха общо. Дистрибуторна капачка 25 лева. Изпарителя е 65 лева не ми прави проблеми но сега чувам от приятели че по добре беше да ремонтирам стария, който беше на Stargaz (италиянски) ремонта струва 60 на такъв изпарител.
Мощността се оправи. На газ разликата не се усеща толкова( предполагам че е от скапаните майстори които немогат да я центроват както трябва) , но на бензин разликата беше огромна. Да допълня само че тези модели на волво са доста здрави машини и ако нямаш претенции към нещо по съвременно няма да съжаляваш ако вложиш някой друг лев в автомобила. Надявам се че съм бил полезен