Волво Клуб - България

Full Version: Проблеми с пистовия ремък
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте на всички, от един месец насам имам проблеми с ремъка и незнам нито аз от какво са породени, нито от няколко сервиза. Ситуацията е следната, в този порядък от време късам цели 4 ремъка, проблема не е в нито една от шайбите, амортисьора на обтегача го смених, ролката също, пробвах с друга осонова втора употреба но без никаква промяна, и другото което забелязах е това че има едно специфично измятане на ремъка между 900-1200 оборота долу между шайбата на коляновият шал и тази на климатика, как ли не съм го обтягал....но нищо. Дайте съвет защото тези ремъци не са много евтини, пък е още по неприятно на пътя да останеш..
Здравей колега.
Ти шайбата на алтернатора видял ли си я в какво състояние е?
Да не би да е от нея?
Всъщност проблем с зареждането на акумулатора да имаш?
Виж тази шайба.
Успех
Колега - шайбата на коляновия вал би трябвало да е демпферна- огледай я добре и ако е тръгнала е напълно възможно измятането да е от нея. Ако е така е желателно да я смениш бързо да не се стигне до рападането и, че няма да е приятно преживяване. Успех!
Аз съм си патил от демферната шайба на коляновия вал. Беше се поначупила по периферията и пистовия ремък стана на парцал. В последствие парче от него влиза в ангренажа, прескача един зъб и .... Едвам се прбрах до Добрич. На другия ден извадихме и ангренажния ремък. А той целия също станал на парцал. Как съм се прибрал и сега се чудя.
Прегледай си демферната шайба. Ако по периферията е назъбена, твърде е възможно това да е проблема с късането на ремъците. Аз моята я смених, както и ремъците и сега нямам проблеми.
Колега разгледай тази тема може да ти даде някаква насока :
http://www.volvoclub-bg.com/forum/viewto...7137&hilit