Волво Клуб - България

Full Version: Грешен размер на гуми
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Колеги, много ме е срам да пускам тази тема и приемам всички майтапи или ругатни по мой адрес. :oops: :oops: :oops:
Преди една седмица купих нови гуми за новата кола - Michelin Pilot Sport 3 225/45R17.
Вчера, докато си говорехме с един приятел, той загледа гумите и вика "абе, ти сигурен ли си, че не са ти малко тесни тия гуми" Аз викам "дааа, то така си е по книжка". Да, ама не. Погледнах книжката и се оказа, че трябва да са 235 вместо 225. Не знам откъде ми е завлязал този размер в кухата тиква. Освен грешни показания на скоростомера и километража, друго какво да очаквам? Да се опитвам ли да ги продам, докато все още са нови?
Споко, размерите на С60 варират от 195 та до 235 както и цолажа 15,16,17; разлика в скоростомера не показва заради дебелината, а заради цолажа, но въпреки това незнам защо от Волво дават този толеранс на цолажа. Моята в момента е с 195/65/15. Моята кола изглежда като със забити щеки, ама сега чакам да ми докарат 16-ките от едно с80, евентуално ще продам 15-ките.
Това е така, но поне доколото аз си го представям, общият диаметър на гумата остава непроменен, тъй като височината на гумата намалява обратно пропорционално на цолажа на джантата. Или аз съм в грешка?
[Image: pg161.jpg]

Притеснява ме това, че при 225/45, на тези джанти, гумата се "разширява" повече и де факто става по-ниска от предвиденото...
По калкулатора за гуми дава разлика в периферния диаметър на гумата от 9 мм. Това мисля че не е болка за умиране ...
bell Wrote:По калкулатора за гуми дава разлика в периферния диаметър на гумата от 9 мм. Това мисля че не е болка за умиране ...

Благодаря. Междувременно и аз то този резултат стигнах, ама знаех ли Wink За някои неща 9 мм са си много. Щом не е болка за умиране, ще си карам така, пък като им дойде време за смяна ще взема каквито си пише.
Хмм, аз мойта я взех с този размер 225/45/17 и вече 2 комплекта гуми взимам - все същия размер...
Не е проблем и с тях да си караш.Аз пък реших да взема по високи гуми,вместо 205/50/16 взех 205/55/16 и се оказа,че закачат при повече от двама човека в колата и провлема е ГОЛЯМ при мене гумите нямат и 300 км.
Колега ЕЕЕЕ, не си единствен. Предишната S60 беше с 225 и съответно с такива я оборудвах когато им дойде времето. Тази я взех със зимни - също 225 и сега летните пак. Ама ми стана странно.
mitko-v40, това си е сериозно. И моите се на около 500 км вече, но аз се успокоих. Пробвай да ги продадеш, докато са все още нови, че с това опиране, дълго няма да изкарат Sad
и аз мисля даги продавам, другият вариант е да се возя сам в колата ......................
Колега YoYo, карай си тях, смятам че няма да имаш проблеми.
Pages: 1 2