Волво Клуб - България

Full Version: С молба за съвет
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Днес при смяна на гумите видях следното по предните колела.
[attachment=23543]
[attachment=23542]

Има грес, но понеже не съм наясно с всички тези накрайници, маншони и ябълковидни болтове, виждате ли нещо много опасно (за каране в идните няколко дни)?
Това като гледам е кормилният накрайник, на който явно му се е скъсам маншона и е за смяна. Налага се да се смени, но не мисля, че ще е фатално , ако не е веднага.
Две години карам с подобни накрайници.
ico_kosara007 Wrote:Две години карам с подобни накрайници.

Дай малко повече инфо! Имаш ли вибрации по волана? Каква е причината при теб?
Проблема на българина е че , винаги чака да стане проблема и тогава да търси решението му (имам в предвит когато колата те хвърли в канафката )
Смени го възможно най скоро защото не знаеш колко се е износил накрайника без греста и незнаеш кога ще стане белята .
killara Wrote:Проблема на българина е че , винаги чака да стане проблема и тогава да търси решението му (имам в предвит когато колата те хвърли в канафката )
Смени го възможно най скоро защото не знаеш колко се е износил накрайника без греста и незнаеш кога ще стане белята .

Мога да те уверя, че не съм от тези, които "чакат да стане проблем". Преди месец на ГТП нямаше нищо. Естествено, че искам да го оправя, но уви днес го констатирах, а идват 4 почивни дни!
Виждал съм последствията (остатъците от автомобила, ако трябва да сме точни) породени от ненавременната смяна на кормилни накрайници. както каза колегата - в канавката...
Виждал съм обаче и мой колега (от фирмата в която работя):
Дцъррр-дцъррр
АЗ: Кажи, Чиче! /обръщението "Чиче" е възтрешнозаводски хумор/
Той: Абе, Чиче, пред офиса като тръгвах нещо изпука отпред, ама много яко! Волана 'зе да се върти по-леко, ама колата си върви. Стигнах сега пред нас /на 6-7 километра е, само леви завой прави по трасето/, ама не ще да завие надясно да с кача пред блока да паркирам.
АЗ: Идвам след малко да погледна, през това време свали гумата.
Той: Коя?
АЗ: От коя страна изпука?
Той: К'во значение има, аз нямам крик...
Аз: ?!?!? WTF ?!?! - Стой там пусни аварийки, облечи жилетка и се моли да не минава патрулка, защото ако си там където си мисля си задръстил улицата.
Той: ОК

След 10 минути съм на мястото и виждам следната картинка Кормилния накрайник е от 2 отделни парчета - ябълка с болт към колелото, а остатъка към кормилната щанга. Само ония отгоре е държал това колело в завоите да не се сгъне и за посуче цялото окачване, а си говорим за А6... Повечето тук са наясно, че има 3 алуминиеви носача, които "с поглед" се кривят а подобно изпитание е непосилно за тях...


В заключение. Щетите по колата са според скоростта с която това се случи. При покой може да се размине само неудобството, че колата те е изоставила ако разбира се при якото изпукване не продължи човек да кара. Ако се случи в града с ниска скорост - окачването от въпросната страна е за боклука, ако се случи извън града с висока скорост - дано да си жива.

п.п. Въпросния колега онзи ден се върна със служебното Версо от Варна без охл. течност и без да се усети, че има проблем... (таблото дискотека ...)
Смени накрайника и не рискувай. Нормално е тези неща вчера да ги е нямало а днес да се появяват. По- ходовата част на една кола във всеки един момент могат да се появят. Хубаво е че си ги забелязала веднага!

Поздрави
Ок, мерси много на всички! Въпреки че вчера минах набързо през Жоро, си останах притеснена и затова пуснах темата. Ще ск пробвам сутринта в някой сервиз да видим какво ще стане!
Ако си ходиш при Жоро по принцип,а той не работи сега по празниците, вярвам че степента за скапване на накрайника е далеееекооооо от тази за която ти говорим. Искам да кажа, че спокойно можеш да караш до сряда и да си отидеш при доверения човек.
Както си прецениш.

п.п. Тези накрайници за S/V 40 марка Lemforder бяха около 50 лева (само частта). За труд колко да ти вземат 15-20, но после трябва да се ходи на реглаж на предница (т.нар. Сходимост) Абе хвръкнаха 100 кинта (ако държиш на качествени части де - има накрайници за по 25 лева)

УСПЕХ
Pages: 1 2