Волво Клуб - България

Full Version: Въпрос при покупка на S/V 40
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Здравейте колеги!

Имам няколко въпросчета относно покупка на S/V 40 2.0 или 1.8 съответно 140к.с и 115к.с
Интересъва ме ако си взема колата от автокъща и тя няма номера съответно ще трябва да се регистрира в КАТ ,тогава ще трябва ли да се плаща ЕКО такса за колата и ако трябва да се плаща каква е цената? Другото ми въпросче е колко приблизително може да ми излезе цялата регистрация и прехвърлянетона колата на мое име?
Колко ще ти струва регистрацията в КАТ можеш да провереш в Интернет, който явно ползваш.
Нотариалната такса е процент от сумата за покупката на колата, която можем само да гадаем колко ще бъде и пр. Екотаксата, даколкото знам се плаща при застрахователя и така е по-изгодно.
еко такса се плаща еднократно, може и да е платена от джамбазина но може и да не е. зависимост къде се плаща варира от 100 до 200лв, номерата са 67лв, отделно транзитни ако няма, но те незнам колко са, на мен за моето S60 го писаха 800лв по оценка на застаховател и нотариуса ми взе 114лв за държавна такса и неговата комисионна. ако ще го копуваш с фактура , го пишете колкото може по малко, че процента на нотариуса е на база документа който покажеш за покупката.
Ако е нов внос се плаща еко такса в размер на 97лв,ако е от твое име,ако джамбазина прави е с отстъпка и идва на 50 лв.Регистрацията в КАТ ти е 83лв с комисионната от банката.Транзитните номера са 100лв и се издават в ОД МВР и след това 54лв най-евтината ГО на вноски,за да можеш да си я прибереш. .Освен това си вземи в КАТ и аптечка и пожарогасител,не че ги искат,ама може да се направят гадовете.Последно преди седмица бяхме за кола в Дупница и там издадоха номерата.
Съветвам те да свършиш с покупката до обед,защото следобяд е пълно в КАТ (примерно в Дупница,дето бях) и ония "майстори" в КАТ само си клатят мъдите.За цял следобяд само 3 коли минаха -смятай от 14:30 до 17:00 и се наложи на другия ден пак да ходим.

Успех с покупката! Smile Smile
offtopic!

mudancho Wrote:Последно преди седмица бяхме за кола в Дупница...

Да не се разубеди да си поправиш 4-ката и да гледаш за нещо ново? Tongue
ако не как върви ремонта?
Намери си джамбазин който е вкарал колата "на магия".Оформяте документите и договора за покупко-продажба все едно ти си ходил да я докараш и директно си я взел от собственика.Всеки джамбазин който използва тези врътки си има и застраховател който да ти направи по-тънко гражданска и екотакса на ниска цена.Отделно няма да се занимаваш да плащаш на нотариуси.Щом си вкарал колата сам, от КАТ може да се захапят да им покажеш такси за фериботи или някакви други по пътя за да се "докаже" това нещо.Същия този джамбазин може да оформи документите че си я докарал на автовоз, знаят кой автовоз кога и къде е ходил и съответно номера на пътни листове и ЧМР-та и глупости.С други думи сам си я купил от Германия примерно но си я качил на автовоз за ти я докарат.До колкото знам това става за коли нов внос а не стояли по автокъщите една камара време понеже трябва в срок от един месец да се плати екотакса но не съм сигурен.Малко е тъпо да вкараш кола, да й платиш екотакса и то не ти а някой друг и след една година да я регистрираш, става малко прекалено явно.Така си взех мойта кола, платих към 70лв. Екотакса, около 50 и нещо гражданска на четири вноски, номера, преглед и 2000 за колата и ми легна на 2300 някъде.Няма нотариуси няма нищо.Пихме по една бира с джамбазина и оформихме договора с жабара от когото е взета колата, аз се подписах че съм я купил а джамбаза се разписа от името на жабара.Една булка пред КАТ се занимаваше с останалото като застраховки, екотакси, автовоз и всички други документи.В КАТ влязох с един наръч документи и само вземаха и грабеха тези служителки от купчината, "Дай това и това..." ми викат, оооо я си ровете и си вземайте каквото ви трябва :lol: Едната каза на колежката й "Аааа, днес това е четвърта кола от този автовоз а е още 9:30 сутринта" :mrgreen: Джамбазина я беше докарал, на другия ден му я купих.На следващия ден докато се мотахме с него в КАТ развърза останалите две коли и изчезна след няколко дена за Германия за "нови коли" понеже трябваше да мине и с другите хора в КАТ и за това се забави.
Има доста врътки как да се заобиколи закона и да паднат таксите и от там и цената на колата.Всичко е добре организирано като от КАТ си затварят малко очите за "наши хора" понеже си плащат на който където трябва.
Ако колата е без транзитни номера като я караш в КАТ си избери дали да я качиш на платформа или да си вдигнеш адреналина като я закараш така като във всеки един момент може да те гепят ченгетата.Яка тръпка е, нямаш номера, нямаш гражданска, нямаш преглед...яко могат да те сурвакат и ще ти се завърти свят.
Блогодаря много за бързите и точни отговори. Аз за момента търся кола и ще разгледам всички възможни S/V40 . И дали ще успея да намеря хубав автомобил до 3000 лева естествно искам да има поне климатроник и не е задължително да има Инфо центъра на таблото ?
mar7ooo_92 Wrote:Блогодаря много за бързите и точни отговори. Аз за момента търся кола и ще разгледам всички възможни S/V40 . И дали ще успея да намеря хубав автомобил до 3000 лева естествно искам да има поне климатроник и не е задължително да има Инфо центъра на таблото ?

Хубав автомобил за тези пари е ... разтегливо понятие ... купувай с човек, който вече се сблъсквал с марката или е твой доверен майстор ...

А що се касае за процедурата за закупуване - напълно съм съгласен с Karlsson, като вметна само, че при закупуване на транзитни номера има ОД на МВР - КАТ, където искат да видят автомобила, а има и такива, където просто ти дават номерата.
Друг тънък момент е представянето на договора за покупко - продажба - някъде представяш само оригинала, някъде правиш и легализиран превод и представяш и него пред КАТ.....
Здравейте на всички!
Имам един въпрос който не е по темата точно, но ако може някой да помогне ще съм благодарен!
Мината вечер някой ми сви огледалото (по-точно само стъклото, явно на някой му е трябвало :Д ) , та въпроса ми е някой дали няма случайно едно дясно огледало или поне да ми каже от каде мога да си намеря по ежтино.
Благодаря предварително Smile
zarev88 Wrote:Здравейте на всички!
Имам един въпрос който не е по темата точно, но ако може някой да помогне ще съм благодарен!
Мината вечер някой ми сви огледалото (по-точно само стъклото, явно на някой му е трябвало :Д ) , та въпроса ми е някой дали няма случайно едно дясно огледало или поне да ми каже от каде мога да си намеря по ежтино.
Благодаря предварително Smile
колега за тази цел си има раздел "Копува" защо реши четочно тук трябва да си сложиш въпроса? малко от малко се запознай с правилата. няколко пъти вече ми трябва някъкво инфо и намирам точната тема, но в един момент някой забива въпрос като твоя който изобщо не е за съответната тема , и така тя отива на съвсем друга тематика и после става една ......... търсачката била неефективна, ми как да е като ти търсиш мнения за покупка пък реално четеш че на някой му гепили огледалото.

нищо лично
поздрави
Pages: 1 2