Волво Клуб - България

Full Version: Съвет за задни дискове.
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Здравейте колеги, трябва да сменям задни дискове на моето V40. Офертите са Делфи-57лв./бр., Цимерман-47лв./бр. и Брембо 37лв./бр. Според цената брембото автоматично отпада поради силното ми съмнение, че е ментак. Остават Делфи и Цимерман... коя от двете марки е за предпочитане?! Ако някой кара с такива дискове да сподели.Предварително благодаря на отговорилите!

П.П. За задни накладки съм се ориентирал към TRW, въпреки че сега колата е с Акебоно и нямам никакви оплаквания от тях така или иначе ще ги сменям.
Аз пък като търсих (то само в евро 07 ходих) Брембото беше най-скъпо и ваех него.
Досега имам не повече от 2 000 км с тях, но нямам оплакване.
А накладки не съм сменял а и незнам жабарите какви са сложили но много цапат джантите, тях само ги минах на плоския шлаиф да ги изправя, че са почти нови.
Стойо ако са от Евро 07, да знаеш, че там с клубна карта се ползва 10% отстъпка :!:
П.П. Миналата година като ходих,ми казаха че няма и аз вдигнах една пътърдия и се разбрахме с една мома и вече клубарите ползваме отстъпка :twisted: :twisted: :twisted:
Аз сложих Delphi и накладки Delphi, абсолютен боклук. С тях едвам минавам на преглед за задни спирачки.

С изгнилите дискове, с които купих колата показваше по-добри резултати на стенда от новите Delphi. Тази марка всякак я избягвай, шарнирите ми на Delphi се разбиха за 6 месеца.
TRW дискове няма ли?
То и аз първо се носочих към TRW дискове и накладки поне да са от един производител, но не намерих техни дискове. Иначе офертите са от Тех-ко и Косер. Преди малко се върнах от гаража, където мерих дебелината на задните дискове/9,4мм,при макс.10мм. и мин.8,4мм./ и май ще се отказвам да ги сменям, поне за сега. Реших, че са за смяна, защото има едно гадно свирене при спиране от ниска скорост, но видях какъв е проблема. Образувал се е един съвсем малък ръб в основата на диска и от там се появява този паразитен шум. Все пак темата ще е интересна за колеги, които тепърва ще сменят и ще правят своя избор и моля да не се заключва. Повече мнения са винаги полезни . Поздрави на всички.
Аз посетих <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.vdauto.com/bg/index.php">http://www.vdauto.com/bg/index.php</a><!-- m --> и от там си накупих Textar предни дискове и накладки на много изгодни цени. Не правя реклама на фирмата, а само споделям мнение. Има и задни дискове, както и още много други авточасти. До края на месец май правят здрави отстъпки.
Аз сложих предни дискове на Цимерман за по около 110 лв парчето - никакви проблени, колата спира перфектно. Мисля че най-важното е не толкова марката а да не е ментак!
bandido Wrote:Аз посетих <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.vdauto.com/bg/index.php">http://www.vdauto.com/bg/index.php</a><!-- m --> и от там си накупих Textar предни дискове и накладки на много изгодни цени. Не правя реклама на фирмата, а само споделям мнение. Има и задни дискове, както и още много други авточасти. До края на месец май правят здрави отстъпки.


Колега скоро преди 10-ина дни смених предни дискове ,предни накладки,задни накладки.Предни дискове: Textar,предни и задни накладки: TRW.Идеална комбинация са според мен.Много бързо се разработиха и колата спира супер добре.Преди си мислех,че имам добри спирачки, а сега са двойно по -добри.няма никакво свирене и цапане.Като цена не мога да ти кажа,защото ги взимам на доставна цена.Един роднина се занимава с авточасти.Мисля,че всички части струват някъде около 220лв.не повече.Честно не очаквах да има такъв добрър резултат.Мислех си ,че или ще цапат или ще просвирват.Но братовчед ми ми каза "слушай ме и няма да сгрешиш."Smile
Така,че пак си прецени.Както казват колегите цените почти не са фактор.Фактор е комбинацията на дискове и спирачки да е оптимална и да работи надеждно.Това е най-важно.
Оригиналните спирачки са Lucas. Lucas е собственост на TRW в момента така, че TRW са най-близо до оригиналните дискове и накладки.

От накладките, които съм ползвал:

Delphi, Acer - не стават.
TRW, ATE - нямам оплаквания.

Научих и вълшебната реплика 'На служебните коли ги слагаме, прекрасни са' - е такива не трябва да се взимат за личната кола.

От дисковете - досега купувах само Brembo, на Волвото взех Delphi 'щото викам за задни да икономисам някой лев и сега на практика нямам задни спирачки.
Pages: 1 2