Волво Клуб - България

Full Version: Капака на пепелника не се затваря!
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравеите,
имам следния проблем - отворих капака на пепелника и след това не се затваря, свалям го надолу ,но не ще да щракне и да затвори.Някой знае ли как се оправя тая джаджа.
Прочетох няколко теми, но точно за този проблем не намерих нищо. :roll:
Карам Волво В40 99г.
И аз имам същия проблем от няколко месеца. Предполагам, че се е износило зъбчето, което заключва самия пепелник отдолу. Засега реших проблема, като заклиних пепелника с една хартийка, напъхана под него.
Ако има някакво решение, ще съм много благодаренда го споделите, че сега все едно е вързано с тел.
Вероятно жълтото зъбно колелце е сдало багажа. Само то едва ли бихте могли да си го набавите втора злоУпотреба. Във форума имаше тема, някой изработваше зъбни колелца, ако той може да Ви помогне на сносна цена, потърсете темата. Последно да Ви кажа , че тютюнопушенето е вредно за Вашето здраве :mrgreen:
Абе то за тютюнопушенето ясно ,ама е гадно да стърчи тоя капакSmile
Моят и тоѝ стои отворен ама на мен ми липсва една пружинка вътре
Аз съм с 850-ка и имах като вашия проблем.Като се разглоби пепелника от пластмасовата кутия(той влиза в нея) във въпросната кутия отстрани има две зъбни колелца,които се захващат към нея посредством две пластмасови крачета.Именно те се чупят,усукват и зъбчатките(те се движат тегаво,явно вътре са с пружинка) спират да контактуват с пепелника и той не може да щракне(да се прибере).Като се извади пепелника в средата има пружина(тя е като навита метална лента),която се захваща за кутията и ако се е откачила пак може да не се затваря.Трябва да сте много внимателни,като изваждате (и после вкарвате) пепелника в кутията,движи се в пластмасови жлебове.При отделянето им най-добре махнете зъбните колелца от двете страни.Аз си намерих въпросните колелца от морга.В началото ми отказваха да ми продадат само тях а ми даваха комплект пепелник,но след пазарлъци и покупка на разни други дреболий склониха.Успех в начинанието!
Колега и аз имах такъв проблем но развъртях трите болчета дето даржат пепелника леко и вече се затваря