Волво Клуб - България

Full Version: Крушка ксенон
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте колеги. Фаровете ми са с фабричен ксенон за късите светлини. Едната ми крушка си заминава - свети осезаемо по-слабо и по-жълто от другата, дори веднъж сигурно угасна, защото видях съобщение на таблото, както си карах. С една дума, трябва да я сменя. Понеже това е първата ми кола с ксенон нямам опит с крушките, като марки и качество. Освен това, не знам и не намерих къде да прочета какви са оригинално вгражданите крушки. На всичкото отгоре, понеже се движа постоянно, в момента не мога да сваля фара за да разчета крушката. Иска ми се, знаейки със сигурност каква ми трябва, да я купя и да я сменя с едно разглобяване. За това, много ще ми помогне, ако ми каже някой, какво да търся - цокъл, келвини? Освен това виждам голям диапазон от цени. Няма да купя за 15лв, но не ми се дават 130,ако тези от 60-80 са добри. Ще се радвам да ме посъветвате и за марка и цена. Забелязах, че в инет магазините делят крушките на такива за "оригинален ксенон" и за допълнително вградеан. Защо е така? Има ли разлика и трябва ли да търся непременно за оригинален? Благодаря предварително!
доколкото съм запознат стандартните крушки са H1,H4,H7 и така нататък, т.е. ако слагаш неоригинален ксенон търсиш крушка ксенонова с цокъла с който са твойте крушки, но оригиналните ксенонови фарове са с универсален цокъл за тях. т.е. неможе да сложиш( а и няма) крушка от 15 - 20лв. приготви се за 100+ лева. и пак не съм 100% сигурен в написаното , това е което съм прочел по форуми, че поедно време се бях засилил да слагам ксенон на мястото на халогените крушки.
мисля че оригиналната ксенонова крушка се води цокъл D2S Smile има и D1S ,и D3s, но най разпространени са D2S
Благодаря. Проверявах в МП. От там ми казаха, че крушката ми е D1S и струва 285лв. Реших да потърся алтернатива, но, в един магазин уверено ми казаха, че ми трябва D2R. Явно, ще трябва да отворя за да видя какво ми трябва. Иначе, в нета има предложения за такива крушки и под 30лв даже, но не смятам да пробвам. Видях предложение за 2бр Филипс за 120, но пак ми се виждат съмнителни. Сигурно ще взема Осрам или Хела за 130-140 едната.
Колега има цяла тема - <!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.volvoclub-bg.com/forum/viewtopic.php?t=20393">viewtopic.php?t=20393</a><!-- l -->
Аз взех по 120 бройката, смених ги и двете.
слагал съм и за 120 двете кара едната около година и даде фира после намерих 80 на бройка и за сега няма проблеми хем вече втора година и на кутията пише филипс ама божа работа мен ако питаш