Волво Клуб - България

Пълна версия: Табло-смяна мили в км?
В момента виждате орязана версия на нашия форум. Вижте пълната версия с подходящо форматиране.
Здравейте колеги!
Може ли да се сменят показанията на таблото от мили в км,както и другите показатели?Става вапрос за волво С40 97-ма бензин.
Къде в Варна може да се направи това?
Питай Здравко850 дали може да ти помогне.
Кои други показатели? Това табло което си приложил със снимка показва до колкото виждам и в мили и в километри, сигурно е от англичанка, но какво от това? Дали може да се смени само циферблата с такъв от друго табло е интересен въпрос, на който не мога да ти отговоря. Това което ти е казал Ицето е правилното място където да попиташ Wink
Още не е монтирано на колата за това питам за показателите примерно за разхода да не го показва само в галони а да се показва в литри и т.н.
А има ли някъква разлика на табло с уреди от дясна дирекция от лява?Искам да го сложа заради инфо центъра.


Писал съм на колегата,чакам отговор Wink
Освен в показанията мили и галони друга разлика в таблата няма. Съмнявам се да може да стане от анг. мерни единици в европейски, но нищо не пречи да се опита. Успех в начинанието и сподели, ако успеете.
Цитат:Преди да се захвана с по горе описания със снимки от мен "ъпгрейд" четох много , но така и не намерих отговори на всичките си въпроси относно:видовете табла ,видовете копчета и "ще стане ли копче от кола еди каква си на кола еди каква си " за това реших да изчакам докато намеря това което искам от кола с година на производство същата ,като моята,така че да нямам проблеми в последствие. Сега когато пиша това вече два месеца и половина след "ъпгрейда" нямам абсолютно никакви проблеми с инфо центъра и много му се радвам.Ако ще бъде полезно на тези които искат да направят същото,ще споделя опита ми от прочетеното преди това и като обобщение по темата мога да споделя с вас следното, което разбира се може всеки да допълни ,ако смята че не е изчерпателно или не вярно : На коли до 98 г. се слагат и двата вида табла< с кръгов, тип часовник инфо център и с дисплей под стрелките за температура и бензин> и копче като това от снимките < с чертички >. Дизеловите автомобили нямат инфо център!Автомобили с ляв волан могат да ползват части за операцията , само от автомобили с ляв волан !След 98-ма година копчето е с друг номер и чертичките се променят на точки както и се появяват и бутоните SET и RESET в комбинация заедно и поотделно, които служат за нулиране на разни неща като : сервизен интервал,показанията за средна скорост,среден разход на гориво и трипметъра. За колите след 00 година ,нещата загрубяват и без помоща на МП не можете да направите сами "ъпгрейда" В общи линии това е което си спомням от тогава изчетеното по темата.Та за това ако не искате да ви светят разни лампи или да не ви работят разни стрелки , просто търсете части от същата година кола като вашата. Не че не е решение махането на лампата , но все пак като знаеш,че аджеба там нещо не работи както трябва мен лично това ме побърква и винаги ме чопли отвътре.Успех на всички с начинанието.

Това е цитат от колегата baipetko, който е писал опътването за монтаж на инфо център.
За да не отварям нова тема ще пиша тук. Монтирах си инфо центар , температурата на маслото , двигател и вьншна температура са в градуси но среден разход и моментен са в галони. Случаино как може да се сменят да показват в литри.
И аз не мисля, че ще го накарате да подава данни в метрична система, освен ако не се подмени таблото с континентално! това според мен, би било и най-удачния вариянт!
JMI написа:И аз не мисля, че ще го накарате да подава данни в метрична система, освен ако не се подмени таблото с континентално! това според мен, би било и най-удачния вариянт!
Да, дори при Р2 платформата не става да се препрограмира тази част на DIM-а ... иска си табло произведено за сътоветния пазар, както и по години.