Волво Клуб - България

Full Version: V70 нямя спирачки-моля за помощ
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте на всички! Честит ден на детето! Да са ни живи и здрави всичките малчугани.
Сега към моя проблем - изчезнаха ми спирачките, за щастие без ПТП. Онзи ден отивам към офиса и слизам на долу по една стръмна уличка натискам спирачката и на третия път педала стана много твърт, УПЛАХ включих на скорост педала омекна и си спрях. Стигнах си до офиса и така до вечерта отивам да взема женат от работа и после кам къщи. Да ама пак проблем след няколко спирания вече педала така се втварди че няма натискане. Мъка голяма спира, само че трябва да се приложи хипер голямо усилие, и така каде с ръчна каде с двигател успях да се прибера. Отварям капака всичко си е на ред има спирачна течност нищо не капе и това е. Първата мисъл е сервото е заминало. Ама едно майсторче вика почти сигурно е вакум помпата. Та въпроса ми е някой ако има идея какво е и от каде да започвам да търся проблема, още нищо не съм правил щото имам много работа и нито ден свободен. За сега само си умувам, та който иска да помага с акъл и съвети от премеждия.
Хубав празник и весел ден на всички!
Моят съвет е първо да смениш спирачната течност,може да има някакъв боклук по системата,а освен това тя трябва да се сменя,след това да се видят сервото и вакум помпата и накрая АБС-а.От най-лесното,към най-гадното.
При колега с подобен проблем,се оказа счупена накладка ...
И там "майстори" искаха веднага да ремонтират сервото,да сменят абс и др.
Ма накрая му се счупи така, че заседна(нема тръгване) и се видя Smile
Благодаря за мнениията. Звучите ми обнабеждаващо!
При малко свободно време ще почна проверката.
goropetrov Wrote:Благодаря за мнениията. Звучите ми обнабеждаващо!
При малко свободно време ще почна проверката.
Залагам на помпата преди 2 седмици имах същия проблем на служебни Пасат и се оказа от помпата не била заминала изцяло а нещо по нея имало дефектирало ми каза майстора уви не знам какво точно съжалявам Wink
Колега, според мен нямаш вакуум. Проблема ти е или във вакуум помпата която не прави достатъчен вакуум или в сервоусилвателя-има пробойна някъде от където смуче въздух. Проблема ти между другото може и да е супер лаически като например стари и напукани маркучи хлабава връзка и така нататък. Така , че първо си провери тръбопроводите от помпата до сервото, следващото което можеш да направиш е да провериш как е помпата с манометър за вакуум, ако и там работата е стабилна отиваш на серво. Дано да съм бил полезен.
Благодаря на всички за мненията, проблема е решен и вече може да спирам нормално. Проблема беше във вакуум помпата аз я проверих и според мен нямаше никакъв вакуум. След което я закарах на майсторчето на баща ми. И той след 30 мин. ми се обажда и вика колата ти е готова- потресен от бързината питам какво и беше и той казва "нямаше вакуум, свалих помпата и се обаждам на един приятел дето поправя помпи, а той ми каза почисти я хубаво тази помпа и пробвай пак, слушам съвета почиствам помпата слагам я и имаш спирачки." Викам си на акъла супер. И на следващия ден си я взех спира си перфектно срещу 30 лв. мисля че е чудесно.
Мнго си е готино пак да се кача на Volvo няма друго като него, докато нямах спирачки карах Рено Сценик, вървеше си колицата ама егати дървото, както жена ми казва "качваме се на камиона и ......" абсолютен камион, но като си седнах в мойта кола О БОЖЕ КЕФ !!!
Поздрави на фсички фенове.