Волво Клуб - България

Full Version: Не работят ел.стъкла и огледала :-(
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Здравейте колеги. Снощи вдигнах предните ел.стъкла до горе, но тази сутрин се оказа, че не работят. Ходих преди обяд на гости в базата на Доко и там проверих всички предпазители- в купето и в двигателния отсек. Имаше един изгорял, смених го, но ел.стъклата и ел.огледалата останаха все нака безчувствени към опитите ми да ги накарам да работят Wink . Проверих и буксите на машинките за управление, но нищо необичайно не установих. Въпроса ми е, ако някой от вас се е сблъсквал с подобен проблем и го е решил, нека да пише , че в тези жеги не може да се кара с вдигнати прозорци, а е рано за климатика. Предварително благодаря на отзовалите се.

П.П. Колата е тази от подписа ми.
Една ледена ракийка под ръка винаги би те охладила :lol: . И от вратите от средната конзола ли нямат движение? При мен задно дясно се сваля от средна конзола но не се вдига, но от вратата се вдига, вероятно е лоша връзката, но не съм ровил да се занимавам, Между другото се прояви за първи път при дъжд, но не ми се вярва да е от влагата. Все пак залагам на лош контакт Wink
Има едно реле ,на таблото в предпазителите ,което дава захранване на 4-те ел.прозореца
Провери го ,често щрака а не дава захранване
Намира се в купето ,от ляво на педалите на колата.


Изглежда като тези с номера 1 или 2 ,
(снимката използвам от друга тема и ограденото място не означава че проблема е там
като това табло е при двигателя )
От никъде не работи Дидо, нито от бутоните на вратите, нито от централните. Може ли някой да ми каже кой предпазител отговаря за ел.стъклата и ел.огледалата, че да го предледам по-обстойно?
П.П. От ледена ракийка по време на шофиране ще ми стане още по-горещо, но не искам да си правя проби Wink :mrgreen: За това пък мога на воля да наваксвам, когато не шофирам :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: .
Благодаря ти Здравко, още утре ще проверя това реле.
100Y0 Wrote:Благодаря ти Здравко, още утре ще проверя това реле.
Няма защо Стойо,съжалявам че на компа в нас нямам схеми да ти кажа точно кое е релето.
Предполагам знаеш как се мери,ако не обади ми се ще ти обясня ,лесно е
Стойо пиша с телефона, но до колкото виждам на снимката на Бат Здравко се вижда бушона за ел стъклата. Той е от онези квадратните розово странни на цвят, които са в двигателният отсег. Изважда се малко шибано и е сто процента тридесет амперов, не питай защо съм сменил над десет такива.
Ааа сега се загледах на снимката е най долният или средният не помня точно, като излизам ще погледна на колата и ще ти кажа ако все още стои дилемата
:lol:
Дилемата все още стои, че днес е последния ден от Празника на розата при нас и шапкарите са заградили целия център. Надявам се следобяд да мога да отида до гаража си и да проверя и релета и предпазители.
ето това е бушончето, при мен дава контакт с допълнително поставена жичка
[attachment=24205]
Благодаря Дидо, ама при мен явно не е в това бушонче проблема. Даже го размених със съседното, което също е 30А и пак няма положителен краен резултат :evil: . Кажете ми къде да продължа да търся?

П.П. Проверих и релетата, за които каза Здравко, но отново нищо!
Pages: 1 2