Волво Клуб - България

Full Version: HU, SC или каква е разликата между фабричните радиа
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте колеги,

разрових се по ebay да си търся фабрично радио и се изненадах, че има толкова различни варианти...HU, SC и всичките им разновидности.
Може ли някой да ми разясни какви са разликите и кое е за предпочитане
HU са разработени за интериора след 2000та година - по обли ръбове, по малки бутони. SC съвпадат повече с интериора преди 2000та година. Други значими разлики нямат.

Всички модели са с предварителни честотни настройки за оригиналните колони. На други колони звука е калпав. Ако нямаш оригинални колони ще трябва да потърсиш и тях. На SC-816 настройките на звук могат да се променят, но на другите модели не.

Това ще ти е от полза <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.jimrothe.com/volvo/sc816.html">http://www.jimrothe.com/volvo/sc816.html</a><!-- m --> .

Оригиналното разпределение на колоните е:
Предни пищялки - 3000 - 12 000 Hz
Предни във вратите - 30 Hz - 3000 HZ
Задни колони седан - 40 -12 000 hz
Задни колони комби - 300 - 12 000 Hz + бас 30 - 700 Hz

Оригиналната свирка захранва колоните по отделни линии и с широколентови колони нещата не се получват.

<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.tehnomagazin.com/Auto-radio-car-connector/VOLVO-Car-Radio-Wiring-Connector.htm">http://www.tehnomagazin.com/Auto-radio- ... nector.htm</a><!-- m -->
Мерси колега, да разбирам ли, че като функционалност са еднакви всичките. Питам, понрже четох, че могат да се връзват към CAN, имало кодове, които ако не се въведат режело функционалности, та се питам какви са тези функционалности толкова на едно радио Smile)))
HU и SC серията не са такива, те са с код. Когато търсиш питай изрично за код. По късните модели са регистрирани към номерата на компютъра и не тръгват ако не са на същата кола.

Като функционалност единствената екстра, която може и да не работи е ASC - радиото автоматично вдига и сваля volumeto в зависимост от скоростта. Тази функция зависи от компютъра на колата. Ако двигателя ти е B4184S2 - може и да работи, на B4184S няма да работи.