Волво Клуб - България

Full Version: Автоматично спиране на чистачките
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте колеги,
Около дъждовете напоследък ми изникна следното питане: има ли Волво автоматично спиране на чистачките или поне намаляване на честотата след спиране? Дали при мен не работи или няма такава реализация, да не се настройва допълнително на Vida? Коли от средата на 80-те имат това серийно, та ми се струва учудващо за за този клас кола да липсва.
Поздрави
Ако пред огледалото имаш един модул към стъклото би трябвало да имаш. На перото от дясно на волана има специална секция (на врътката) за този автоматичен режим. При мен действа ефективно и отчита интензивността на валежа. Дразнещо е, че не отреагирва при първите капки и трябва да го подсетя първоначално ... може проблема да ми е в колата.
bell Wrote:Ако пред огледалото имаш един модул към стъклото би трябвало да имаш. На перото от дясно на волана има специална секция (на врътката) за този автоматичен режим. При мен действа ефективно и отчита интензивността на валежа. Дразнещо е, че не отреагирва при първите капки и трябва да го подсетя първоначално ... може проблема да ми е в колата.
Ъ ъъъ , я пак по-подробно, че нещо не разбрах или със снимка. Благодарим предварително Wink
Имах в предвид - при намаляне на скоростта под 5 км/ч да се намаляват автоматично чистачките от постоянен на прекъснат режим и обратно - при потегляне или скорост над 5 км/ч автоматично преминават на зададения от лоста режим. Иначе за автоматичните чистачки със сензор на стъклото е ясно, това си е екстра - няма а при мен, докато това за което говоря обккновено е стандарт за подобен клас автомобили.
bell Wrote:Дразнещо е, че не отреагирва при първите капки и трябва да го подсетя първоначално ... може проблема да ми е в колата.

Не е проблем на колата ти, нито на Волво - така е и при другите коли и по-точно в случаите на първо запалване/потегляне.